Generalul aviator inginer Gheorghe Negrescu precursor al politicii aeriene romanesti PDF

  Coperta Carte Generalul aviator inginer Gheorghe Negrescu precursor al politicii aeriene romanesti

  Iti doresti sa citesti cartea Generalul aviator inginer Gheorghe Negrescu precursor al politicii aeriene romanesti scrisa de Valeriu Avram si publicata de editura Vremea? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Generalul aviator inginer Gheorghe Negrescu precursor al politicii aeriene romanesti chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Generalul aviator inginer Gheorghe Negrescu precursor al politicii aeriene romanesti

  Generalul Gheorghe Negrescu a fost o fire modesta, un om cu mare moralitate, un bun crestin si un intelectual rasat, dar si un luptator darz, care n-a cedat in fata presiunilor de tot felul. La toate aceste calitati s-a adaugat un optimism nedezmintit, pe care el insusi il caracteriza astfel: „In toate momentele grele ale vietii mele am luptat, n-am disperat, chiar daca succesul n-a fost imediat… Lumina a invins intotdeauna. Mai sunt nori, dar se vor risipi, mai sunt greutati, dar prin munca si cinste vor fi traversate. – Valeriu Avram Lucrarea Generalul aviator inginer Gheorghe Negrescu, precursorul politicii aeriene romanesti prezinta intreaga activitate desfasurata pe parcursul a trei decenii a celui care a fost unul dintre primii aviatori romani, cu mari merite in dezvoltarea aviatiei si a industriei aeronautice nationale. Sunt publicate o serie de documente inedite, foarte importante, privind unele aspecte ale aeronauticii militare in perioada anilor 1928-1940, documente recent descoperite de catre autor in Arhivele Militare Romane sau in cele particulare. – Cdor. conf. univ. dr. Marius-Adrian Nicoara   Citindu-i cartile, mi-am dat seama ca dl prof. dr. Valeriu Avram face stiinta, fiind unul dintre cei mai importanti cercetatori din domeniul istoriei aviatiei din tara si nu numai. – Academician prof. univ. dr. Florin Constantiniu Valeriu Avram s-a nascut la 25 septembrie 1941 in municipiul Buzau. Este doctor in istorie, cercetator stiintific principal gradul I. A predat la Facultatea de Inginerie Aerospatiala (Universitatea Politehnica Bucuresti) cursul cu tema: „Istoria aviatiei”. A scris 48 de carti cu tematica aeronautica si a publicat peste 500 de studii si articole de istorie in reviste de specialitate, din tara si strainatate (Franta, S.U.A., Ungaria, Republica Moldova). Expert al Ministerului Culturii in domeniul istoriei si al patrimoniului aeronautic, dl prof. univ. dr. Valeriu Avram este cel mai important istoric de aviatie al tarii. Pentru activitatea stiintifica desfasurata, a fost decorat cu Ordinele: „Meritul Cultural” si „Virtutea Aeronautica” in gradul de Cavaler. In anul 2004 a primit Premiul Guvernului Romaniei – Secretariatul pentru minoritati, pentru lucrarea „Germanii in Aeronautica romana”. De asemenea, Statul-Major General si Statul-Major al Fortelor Aeriene i-au acordat „Emblema de Onoare” cu brevet, iar Fundatia Culturala Magazin Istoric l-a premiat in anii 2011, 2012 si 2013. – General maior (r) aviator  dr. Ion Stefan…

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Generalul aviator inginer Gheorghe Negrescu precursor al politicii aeriene romanesti este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.