Frica. Istoria unei idei politice PDF

Coperta Carte Frica. Istoria unei idei politice

Iti doresti sa citesti cartea Frica. Istoria unei idei politice publicata de editura Vremea? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Frica. Istoria unei idei politice de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Frica. Istoria unei idei politice

Corey Robin face o analiza a fricii ca raison d’etre al regimurilor represive si drept catalizator al progresului economic. In prima parte prezinta imaginea terorii, asa cum apare ea la Thomas Hobbes, in Leviathanul si Behemoth, la Montesquieu, in Scrisori persane si Despre spiritul legilor, la Tocqueville, in Despre democratie in America, la Hannah Arendt, in Eichmann la Ierusalim si Originile totalitarismului. Cea de-a doua parte este dedicata fricii „in stil american“ – mccarthyism, terorism, ignorarea problemelor muncitorilor –, concluzia fiind ca actiunile noastre vor fi in continuare conditionate de frica, chiar daca razboiul impotriva terorismului va fi castigat….

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.