Freud. In vremea lui si in a noastra PDF

Coperta Carte Freud. In vremea lui si in a noastra

Iti doresti sa citesti cartea Freud. In vremea lui si in a noastra publicata de editura Trei? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Freud. In vremea lui si in a noastra de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Freud. In vremea lui si in a noastra

Dupa decenii de comentarii apologetice, dublate de aprige denuntari, am ajuns astazi sa nu mai stim prea bine cine a fost cu adevarat Sigmund Freud. Profitand de scoaterea la lumina, in anii din urma, a unor noi documente de arhiva, dar si a unor scrisori inedite, Elisabeth Roudinesco ne demonstreaza ca mai exista inca multe lucruri de spus despre omul Freud, precum si despre opera lui. Fondatorul psihanalizei ne este prezentat mai intai de toate ca acel vienez care a trait in plina Belle Époque, cetatean al Imperiului Austro-Ungar, dar si mostenitor al Iluminismului german si iudaic. Pe de alta parte, psihanaliza este creionata ca fruct al unui demers colectiv, al unui „”cenaclu romantic””, in sanul caruia Freud a putut sa dea curs liber fascinatiei sale pentru irational si pentru stiintele oculte, transformandu-si uneori prietenii in inamici feroce si jucand pe rand rolul de Faust si Mefisto. Modern in gandirea psihologica, dar conservator in opiniile politice, Freud ne este infatisat in toata umanitatea sa: in mijlocul familiei sale, inconjurat de colectiile sale de arta, de femei, de copii, dar si de caini, un om orgolios, dar in acelasi timp ros de indoieli si pasiuni. Elisabeth Roudinesco este directoare de cercetari la Universitatea Paris-VII. Celebra specialista in istoria psihanalizei, a mai fost publicata la Editura Trei cu Jacques Lacan. Schita unei vieti, istoria unui sistem de gandire, Dictionar de psihanaliza (cu Michel Plon), Familia in dezordine si Partea intunecata din noi insine. „”Roudinesco ne ofera un portret echilibrat, profund si empatic al lui Freud. Chiar daca apreciaza ideile lui revolutionare privind rationalitatea, sexualitatea si inconstientul, autoarea demonstreaza ca Freud nu era atat un om de stiinta care a descoperit niste adevaruri universale, cat un produs al vremii sale: un geniu, fara indoiala, dar un burghez prin excelenta, marcat de societatea, familia si politica sfarsitului de secol XIX. Abordarea sa critica este convingatoare p…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.