Frati si surori. Cum ne influenteaza viata legaturile fraterne PDF

Coperta Carte Frati si surori. Cum ne influenteaza viata legaturile fraterne

Iti doresti sa citesti cartea Frati si surori. Cum ne influenteaza viata legaturile fraterne publicata de editura Litera? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Frati si surori. Cum ne influenteaza viata legaturile fraterne chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Frati si surori. Cum ne influenteaza viata legaturile fraterne

Cartea face parte din colectia IQ230 a editurii Litera. Jeffrey Kluger a crescut intr-o familie alaturi de alti trei frati baieti. De asemenea, mai are doi frati vitregi gemeni, dintr-o a doua casnicie a tatalui sau – o fata si un baiat. Plecand de la experienta personala, autorul exploreaza, cu intelegere si umor, lumea complexa a fratilor din mai multe puncte de vedere: stiintific, psihologic, sociologic si memorialistic. El este de parere ca nimeni nu ne afecteaza la fel de profund ca fratii si surorile noastre – nici parintii, nici copiii, nici prietenii nostri. Din momentul in care ne nastem, fratii sunt colaboratorii nostri si cei cu care conspiram, modelele noastre si cei de la care avem cele mai multe lucruri de invatat. Ei ne invata cum sa ne rezolvam conflictele, cum sa ne facem prieteni si cum sa stam departe de necazuri. Fratii nostri sunt singurele persoane pe care le cunoastem care se califica intr-adevar ca parteneri de viata. Printre subiectele pe care autorul le examineaza in aceasta carte se numara: conflictele intre frati si rezolvarea lor; ordinea nasterii si influenta acesteia asupra evolutiei ulterioare a fratilor; consecintele pe care faptul de a fi favoritul unuia dintre parinti le are asupra celorlalti frati; urmarile pe care divortul parintilor le are asupra copiilor, care fie trebuie sa locuiasca cu un singur parinte, fie sunt nevoiti sa traiasca in cadrul unei familii noi, largite; conceptul de alloparenting (ajutorul dat de fratii mai mari la cresterea fratilor mai mici); drogurile, consumul de alcool si sarcina la adolescenta; studiile care au ca subiect gemenii si copiii unici (dand ca exemplu politica nationala a copilului unic din China); codificarea genetica a trasaturilor comportamentale; tulburarile emotionale si efectele lor asupra relatiilor fraterne; evolutia in timp a legaturilor fraterne si multe altele. Jeffrey Kluger este redactor la revista Time. Este coautor al bestsellerului Apollo 13 si autorul cartilor Simplexity, Splendid…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.