Filosofie pentru viata si alte situatii periculoase PDF

Coperta Carte Filosofie pentru viata si alte situatii periculoase

Iti doresti sa citesti cartea Filosofie pentru viata si alte situatii periculoase publicata de editura Publica? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Filosofie pentru viata si alte situatii periculoase de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Filosofie pentru viata si alte situatii periculoase

„Aceasta carte este scoala visata de mine, curriculumul meu ideal, incercarea mea de-a livra ceea ce ar fi sa semene cu un bilet de intrare la Scoala din Atena. Am strans laolalta doisprezece dintre cei mai mari profesori din antichitate, ca sa ne invete lucruri ce sunt adeseori scoase din educatia moderna: cum sa ne stapanim emotiile, cum sa ne purtam in societatea de azi, cum sa traim o viata armonioasa. Acesti profesori ne invata arta dezvoltarii personale (Cicero scrie ca filosofia ne invata «sa fim proprii nostri doctori»), insa o dezvoltare personala de cel mai bun soi, care nu se centreaza ingust asupra individului, ci ne deschide, in schimb, mintile si ne conecteaza cu societatea, stiinta, cultura si cosmosul. Fiecareia dintre diferitele filosofii pe care le vom cunoaste, i-am adresat trei intrebari: In primul rand, ce tehnici de dezvoltare personala putem prelua din respectiva filosofie si folosi in viata noastra?In al doilea rand, putem sa imbratisam aceasta filosofie ca pe un mod de viata?Si, in sfarsit, ar putea aceasta filosofie sa formeze baza unei comunitati sau chiar a unei intregi societati ?In cazul fiecarei filosofii, am luat interviuri unor oameni care au folosit ideile acesteia in propriile lor vieti, ca sa depaseasca niste probleme serioase si sa duca o viata mai buna. Merita sa spunem de la inceput ca, desi filosofia mi-a fost de mare ajutor, eu nu ma consider filosof, ci mai degraba un jurnalist curios sa cunoasca modul in care oamenii aplica aceste idei antice in viata moderna.“ – Jules Evans…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.