Factorul Churchill. Cum a schimbat un singur om istoria PDF

Coperta Carte Factorul Churchill. Cum a schimbat un singur om istoria

Iti doresti sa citesti cartea Factorul Churchill. Cum a schimbat un singur om istoria publicata de editura Litera? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Factorul Churchill. Cum a schimbat un singur om istoria de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Factorul Churchill. Cum a schimbat un singur om istoria

Boris Johnson exploreaza, in paginile acestui volum, din ce anume este constituit „factorul Churchill“ – acea inteligenta unica a unuia dintre cei mai importanti lideri ai secolului XX. Demontand miturile si prejudecatile care au dainuit alaturi de realitate, Johnson realizeaza – cu inteligenta si pasiunea caracteristice – portretul unui om al contradictiilor, al curajului contagios, inzestrat cu o elocinta uimitoare si cu o putere inegalabila de a croi strategii. Curajos pe campul de lupta, Churchill a trebuit sa primeasca ordin de la rege pentru a sta departe de focul bataliei in Ziua Z; a fost de acord cu bombardamentele strategice la scara extinsa, cu toate ca ura distrugerile produse de razboi si ii dispretuia pe politicienii care nu ii traisera ororile. A fost un jurnalist apreciat, un mare orator si a castigat Premiul Nobel pentru Literatura. A fost faimos pentru capacitatea de a combina serile de dineuri oficiale cu noptile in care lua decizii cruciale pentru soarta razboiului. Viziunea sa progresista asupra lumii l-a facut un pionier in dezvoltarea sistemului public de sanatate, de educatie si de asistenta sociala, desi a ramas un adept incorigibil al incorectitudinii politice. Factorul Churchill nu este o carte doar pe gustul pasionatilor de istorie. Este o lectura esentiala pentru toti cei care doresc sa afle din ce material anume e facut un mare lider.„Fascinant si, in acelasi timp, serios documentat in ceea ce priveste realizarile marelui om.“ – Daily Telegraph„Propria energie a lui Churchill – faptul ca a cautat continuu distractiile, gloria, un loc in lume si puterea – are nevoie de un scriitor inteligent si pasionat pentru a face dreptate istoriei. Johnson este acel scriitor.“ – Mail on Sunday…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.