Educatia si alfabetizarea media PDF

Coperta Carte Educatia si alfabetizarea media

Iti doresti sa citesti cartea Educatia si alfabetizarea media publicata de editura Galaxia Gutenberg? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Educatia si alfabetizarea media chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2
Vezi Cartea – Sursa 3

Descrierera cartii Educatia si alfabetizarea media

Lucrarea este rezultatul unei ample cercetari sociologice efectuate asupra elevilor de liceu din Romania, in care s-a masurat nivelul de alfabetizare media al acestora. Pe baza informatiilor obtinute s-a elaborat un program de educatie media, menit sa atraga atentia asupra importantei interactiunii constiente, in viata de zi cu zi, cu mijloacele de comunicare in masa. Accentul punandu-se in punctele principale unde este nevoie de o interventie educativa formala pentru a spori cunostintele despre modul in care functioneaza mass media. Se subliniaza infinitele posibilitati pe care noile mijloace tehnologice de comunicare le ofera din punct de vedere al creativitatii pentru fiecare dintre noi. Nevoia de a dobandi cunostinte mai aprofundate cu privire la efectele sociale ale mass media sunt interpretate din punct de vedere al capacitatii populatiei de a participa activ la viata democratica, cu tot ceea ce presupune aceasta. Interesul fata de sfera politicului dar si interes civic, implicare in activitati sociale, umanitare, capacitatea de a cauta, gasi si folosi informatia in anumite situatii ale vietii. De-a lungul timpului, de fiecare data, aparitiei unei noi descoperiri care a revolutionat viata omenirii, i s-a raspuns cu un nou tip de educatie, care avea rolul de a-i invata pe oameni sa se adapteze noilor sfidari. Odata cu explozia noilor tehnologii legate de comunicare in masa, este nevoie de un nou tip de educatie, educatie media, educatie prin media….

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.