E doar in capul tau. Povesti adevarate despre boli imaginare PDF

  Coperta Carte E doar in capul tau. Povesti adevarate despre boli imaginare

  Iti doresti sa citesti cartea E doar in capul tau. Povesti adevarate despre boli imaginare scrisa de Suzanne O’Sullivan si publicata de editura Trei? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea E doar in capul tau. Povesti adevarate despre boli imaginare chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii E doar in capul tau. Povesti adevarate despre boli imaginare

  Vedem peste tot exemple care ne arata cum mintea ne influenteaza corpul – plangem cand suntem tristi sau fericiti, ne inrosim cand simtim rusine, ne creste pulsul cand intalnim persoana de care suntem indragostiti. Dar ce se intampla daca acest tip de raspuns fizic normal la emotii nu mai functioneaza corespunzator? Peste o treime din cei care consulta medicul de familie prezinta simptome care nu au o explicatie medicala, ci o cauza emotionala. Si cand se pune problema diagnosticului, „ E doar in capul tau ” e ultimul lucru pe care vrem sa-l auzim, si pe care medicii vor sa-l spuna. Suzanne O’Sullivan ne permite sa exploram lumea bolilor psihosomatice, sa intalnim pacientii ei si sa le intelegem suferinta, sa privim in strafundurile conditiei umane, la secretele pe care toti suntem capabili sa le pastram fata de noi insine si sa creditam legatura intima si extraordinara care exista intre minte si corp. Suzanne O’Sullivan este medic neurolog si face parte din echipele specializate in epilepsie din cadrul spitalului Royal London, al Spitalului National de Neurologie si al Societatii de Epilepsie. Lucreaza cu pacienti cu tulburari psihogene, dar si cu pacienti bolnavi de epilepsie. – Am vorbit cu ceilalti pacienti cu epilepsie, au exact aceleasi simptome ca mine. Cum poate sa nu fie epilepsie? N‑am raspuns. Mai purtaseram discutia asta. Psihiatra imi spusese ca Shaun nu era nici depresiv, nici anxios, dar imi spusese si o alta poveste. Cu un an inainte sa inceapa crizele, un adolescent de la scoala unde preda Shaun l‑a acuzat ca l‑ar fi lovit. Shaun a pledat nevinovat. Elevul a spus ca erau singuri atunci cand se intamplase. Fara dovezi in favoarea lui, Shaun a fost suspendat.  ( Suzanne O’Sullivan ) Daca ai stat numai in casa timp de un an, ti‑ai pierdut slujba si ti s‑a destramat relatia, nu este greu de inteles ca eticheta „gripa tanarului corporatist“ nu‑ti cuprinde toata experienta. Vad acest lucru frecvent in cabinet, atunci cand le spun pacientilor ca nu epilepsia este cauza crizelor lor. Am avut parte de multe conversatii care au decurs cam asa: — Crizele pe care le aveti sunt numite crize non‑epileptice psihogene. — Deci acum ma faceti psihopat, nu? — Stiti ca nu asta vreau sa spun. — Si ce‑i spun sefului? ( Suzanne O’Sullivan )…

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca E doar in capul tau. Povesti adevarate despre boli imaginare este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.