Dunavat PDF

Coperta Carte Dunavat

Iti doresti sa citesti cartea Dunavat publicata de editura Pandora M? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Dunavat chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Dunavat

Toate aceste povesti, precum niste cioburi disparate, formeaza o oglinda cu valoare literara, devenind o mitologie personala, un topos literar care poarta semnatura inconfundabila a unuia dintre ultimii reprezentanti de marca ai Scolii literare de la Targoviste: Ion Marculescu. George Motroc Prozele scurte din acest volum compun un memoir fabulatoriu, traversand decenii si teritorii si aducand in fata cititorului personaje spumoase, pitoresti. Spiritul bon vivant al autorului razbate din fiecare povestire, iar analiza pe care o face existentei mundane se transforma, de-a lungul cartii, intr-un tablou pe alocuri introspectiv, cu lumini si umbre, profund uman. Din pacate, nu stiu (de fapt, nu pot) sa vorbesc despre mine. Raman uimit cand aud ce spun unii oameni despre ceea ce scriu, ce pictez sau ce sculptez. De exemplu, academicianul Mihai Cimpoi, de la Chisinau, a scris o carte (Anatomia fiintei) in care imi aminteste numele ca facand parte din generatia de azi a Scolii artistice si literare de la Targoviste. Mise pare cam mult zis, dar nu pot opri pe nimeni sa spuna ce crede, bine sau rau. S-a spus ca am un stil personal, ca am gasit o „”nisa”” care aminteste de „”jurnal””, dar si ca prin ceea ce scriu, transgresez genurile literare. Se poate! Recunosc ca nu-mi plac retetele si canoanele. Maabat de la reguli pe cat pot. O fi bine? O fi rau? Cine stie!… Oricum, nu are importanta! Ion Marculescu (interviu in Actualitatea Literara, noiembrie 2014) Despre autor: Ion Marculescu a mai scris: Cioara schioapa (1998), Quatrocente (2001), Nastasia, un amor de aproape un an (2007), Mesterul de oglinzi (2007), Jurnalul de la Marcona – Geneza (2008), O iubesc enorm, Domnule judecator (2009), Al treilea picior (2011), Haralamba (2012), Spovedania (2013), Oglinzi zgariate (2013), Gumelnita (2014), Jurnalul de la Marcona – Insemnarile (2015), Turnul (2016), Exil la Tomis (2017)….

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.