Drumul celor putini. Amintirile unui pilot de vanatoare iesit din incercuirea de la Stalingrad – Ed2 PDF

Coperta Carte Drumul celor putini. Amintirile unui pilot de vanatoare iesit din incercuirea de la Stalingrad - Ed2

Iti doresti sa citesti cartea Drumul celor putini. Amintirile unui pilot de vanatoare iesit din incercuirea de la Stalingrad – Ed2 publicata de editura Vremea? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Drumul celor putini. Amintirile unui pilot de vanatoare iesit din incercuirea de la Stalingrad – Ed2 de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Drumul celor putini. Amintirile unui pilot de vanatoare iesit din incercuirea de la Stalingrad – Ed2

Editia a II-a revazuta si adaugita, ingrijita de colonel (r) Dumitru Roman Tudor Greceanu (1917-1994) a fost unul dintre asii aviatiei romane de vanatoare din cel de-al Doilea Razboi Mondial, avand la activ peste 6. 000 de ore de zbor pe timp de razboi, realizate in 1. 000 de misiuni de lupta, atat in Est, cat si in Vest, si zeci de victorii aeriene pentru care a fost rasplatit cu numeroase ordine si decoratii devenind si Cavaler al Ordinului „Mihai Viteazul” clasa a III-a. Arestat de comunisti, a reusit o spectaculoasa evadare de la Aiud. Volumul spune povestea unui pilot de vanatoare care si-a inceputul ascensiunea putin inainte de debutul conflagratiei, a participat la nenumarate lupte aeriene dintre care cele mai dramatice episoade s-au petrecut in timpul bataliei de la Stalingrad, apoi a trecut prin infernul inchisorilor comuniste si prin amputarea picioarelor din cauza torturilor suferite acolo, lasand in ultimii ani ai vietii pretioase amintiri despre toate acestea. O parte dintre capitole au fost scrise de Tudor Greceanu insusi, celelalte constituindu-se din interviuri acordate de autor. As mai face o mica remarca, cunoscand insinuarile viclene care circulau sub comunisti, cum ca cei „de origine sociala nesanatoasa” erau niste profitori si niste „invartiti”; m-a izbit printre camarazii si comandantii lui, citati de Tudor Greceanu, marele numar de nume tocmai dintre cei „de origine sociala nesanatoasa”: Cantacuzino, Ghica, Miclescu, Greceanu (Stefan, din Muntenia, pe langa Tudor, din Moldova), Bratianu, Romanescu, Agarici, Polizu-Micsunesti si altii… E drept ca Aviatia era un corp de elita, dar a fost cam acelasi lucru la Cavalerie. E un amanunt, dar nu strica sa se spuna. – Neagu Djuvara Fiecaruia ii este frica de ceva. Unii sunt victimele propriului refuz al fricii, al propriului curaj, care este o vesnica lupta psihologica intre ceea ce suntem si ceea ce am putea deveni sub imboldul fricii. In luptele cu rusii, unde am fost mereu in inferioritate numerica, doi…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.