Dreptul si schimbarile climatice PDF

  Dreptul si schimbarile climatice - Andrei Durtu-Buzura

  Iti doresti sa citesti cartea Dreptul si schimbarile climatice scrisa de Andrei Durtu-Buzura? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Dreptul si schimbarile climatice chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3
  Vezi Cartea – Sursa 4
  In plus, daca vrei sa citesti cartea Dreptul si schimbarile climatice PDF chiar acum sau daca vrei sa o downloadezi, ti-am pregatit cateva capitole numai bune de rasfoit. Citeste-le si vezi daca aceasta carte ti se potriveste!

  Descrierera cartii Dreptul si schimbarile climatice

  La o jumatate de secol de acumulari normative specifice si circa 40 de ani de afirmare ca disciplina stiintifica, Dreptul mediului isi adauga in ultimele decenii un nou capitol dens, dinamic si reprezentativ de reglementari si contributii teoretice novatoare. Complementara si in interdependenta cu celelalte probleme ecologice majore – poluarea generalizata si biodiversitatea -, provocarea climatica a generat un regim juridic prin excelenta international si cu vocatie universala privind combaterea si atenuarea incalzirii globale si adaptarea la schimbarile climatice. Promotor al unor concepte, principii si instrumente novatoare de atingere a obiectivelor climatice asumate, acesta isi revendica deja, in virtutea particularitatilor evidente pe care le prezinta, o anumita autonomie si pretentia de Drept al climei. Si aceasta cu atat mai mult cu cat, prin Pactul verde (Green Deal) al Uniunii Europene, urgenta climatica a impus obiectivul neutralitatii carbon si a creditat tranzitia ecologica ca o strategie continentala de crestere durabila.

   
  Cel putin in planul reflectiei teoretice, Dreptul climei cunoaste si in Romania o evolutie semnificativa. In aproximativ un an de la publicarea studiului fondator, consistent ideatic si reprezentativ stiintific, i s-a consacrat deja o remarcabila monografie, in timp ce prioritatile domeniului si dinamica lor europeana si internationala au facut obiectul unei conferinte nationale, iar cercetarea stiintifica aferenta a fost institutionalizata prin constituirea unei structuri specializate. Simpla si rapida trecere in revista a unor asemenea repere este semnificativa.
   
  Lucrarea de fata sta, si ea, marturie a acestui rodnic demers, reunind contributiile prezentate in cadrul manifestarii stiintifice cu tema Dreptul si schimbarile climatice: provocari, dezvoltari si tendinte, organizata la 29 martie 2021 de Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane, Universitatea Ecologica din Bucuresti si publicatiile „Dreptul”.

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Dreptul si schimbarile climatice este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.