Drept penal. Partea generala. 2019 PDF

Coperta Carte Drept penal. Partea generala. 2019

Iti doresti sa citesti cartea Drept penal. Partea generala. 2019 publicata de editura Universul Juridic? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Drept penal. Partea generala. 2019 de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Drept penal. Partea generala. 2019

Lucrarea este adresata, in principal, studentilor facultatilor de drept aflati la inceput de drum in ceea ce priveste descifrarea tainelor stiintei dreptului penal si ale dreptului penal pozitiv. Cursul debuteaza cu un studiu comparativ introductiv asupra partii generale a Codului penal din 2014 fata de partea generala a Codului penal din 1969 pentru a explica cititorilor aspectele de noutate introduse de legiuitorul roman din 2014, sistematizarea normelor penale generale si unele chestiuni de ordin terminologic, astfel incat, in pofida unor critici, mai mult sau mai putin intemeiate, sa relevam meritele noii codificari, solutiile noi la care s-a oprit comisia de redactare a Codului, ceea ce ne-a determinat sa afirmam si cu alte prilejuri ca ne aflam in prezenta unuia dintre cele mai moderne coduri din Europa. Lucrarea cuprinde tot ceea ce s-a scris relevant in materie, indeosebi dupa adoptarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, iar autorii au cautat sa trateze toate controversele nascute dupa intrarea in vigoare a noii legi penale sau care au fost preexistente acesteia si nu au fost transate legislativ de catre Parlamentul Romaniei, iar uneori de catre Curtea Constitutionala sau jurisprudential de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie prin decizii de admitere a unor recursuri in interesul legii sau prin hotarari prealabile de dezlegare a unor chestiuni de drept pana in prezent, incercand sa ofere argumente suplimentare in sprijinul uneia sau alteia dintre solutiile conturate….

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.