Doua Apocalipse ale lui Ioan PDF

Coperta Carte Doua Apocalipse ale lui Ioan

Iti doresti sa citesti cartea Doua Apocalipse ale lui Ioan publicata de editura Vremea? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Doua Apocalipse ale lui Ioan de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Doua Apocalipse ale lui Ioan

Apocalipsele alcatuiesc un continent aparte in cadrul literaturii iudaice si crestine. Intrebarile la care incearca ele sa raspunda creeaza mai degraba o atmosfera doctrinara decat o ideologie propriu-zisa. Prima trasatura evidenta o constituie dihotomia varstelor/eonilor: exista o varsta prezenta, a istoriei in curs de desfasurare, si una viitoare, caracteri-zata de o alta calitate. Intre cele doua varste nu poate fi vorba de nicio asemanare. Varsta de acum (ho aion houtos) se caracterizeaza prin vremel-nicie si coruptie. Varsta viitoare (ho aion mellon), dimpotriva, are toate atributele durabilitatii: vesnicie, soliditate. Varsta de acum e alcatuita din succesiunea imperiilor pamantesti (patru, dupa Daniel, 4Ezdra si Baruh); varsta viitoare, atemporala, de fapt, e reprezentata de Imparatia lui Dumnezeu, sub sceptrul lui Mesia. Instaurarea noii varste echivaleaza cu o noua creatie….

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.