Doctorul de povesti. Medicina si literatura PDF

  Doctorul de povesti. Medicina si literatura - Laura Poanta

  Iti doresti sa citesti cartea Doctorul de povesti. Medicina si literatura scrisa de Laura Poanta? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Doctorul de povesti. Medicina si literatura chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3
  Vezi Cartea – Sursa 4
  In plus, daca vrei sa citesti cartea Doctorul de povesti. Medicina si literatura PDF chiar acum sau daca vrei sa o downloadezi, ti-am pregatit cateva capitole numai bune de rasfoit. Citeste-le si vezi daca aceasta carte ti se potriveste!

  Descrierera cartii Doctorul de povesti. Medicina si literatura

  Arta de a vindeca, de a ameliora disfunctii ale trupului omenesc in spatiul aseptic al clinicii ori al cabinetului nu exclude, ci presupune admiratia, dar mai ales respectul pentru trupul omenesc sanatos, pentru peisajul natural exuberant si pentru metafora plastica. Sa fii medic si pictor in acelasi timp inseamna sa incerci un echilibru, sa ocolesti perspectiva monotona si monocorda, sa exersezi diversitatea. Daca reusesti cumva sa exprimi aceste lucruri si in scris, cu atat mai bine. – Laura Poanta
   
  Nota: Textele cuprinse in acest volum au aparut de-a lungul ultimilor ani in revistele Bioetica, Steaua, Romania literara, Tribuna, Apostrof, Luceafarul de dimineata etc., precum si in volume colective editate, cele mai multe, de Filiala clujeana a Uniunii Scriitorilor. Revenind periodic asupra acelorasi teme, dar in contexte si cu argumentari diferite, anumite secvente „calatoresc”, firesc, dintr-un text in altul.
   
  Laura Poanta (n. 10 martie, 1971, in orasul Agnita, judetul Sibiu) este fiica Irinei Petras si a lui Petru Poanta. Medic, grafician, traducatoare din limbile engleza si italiana. A absolvit Liceul de Arta „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca, sectia de grafica (1989), si Facultatea de Medicina, din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” in anul 1995. Este doctor in medicina din 2005 si medic primar. Este autoare si coautoare la peste 20 de volume de specialitate (cardiologie, medicina interna, semiologie). A tradus din limbile engleza si italiana autori precum Edmondo De Amicis, Katherine Mansfield, Edgar Allan Poe, Oscar Wilde, Saki, Ambrose Bierce, Mark Twain, Luigi Pirandello etc., etc. A tradus si piesa lui David Greig, Ultimul mesaj al cosmonautului catre femeia pe care a iubit-o candva in fosta Uniune Sovietica. Premiera: 2 octombrie 2010, Teatrul National „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Regia: Radu Afrim. Este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania, a Societatii Romane de Medicina Interna, a Societatii Romane de Semiologie, a Societatii Americane de Ecocardiografie, a Societatii Americane de Psihosomatica si a Asociatiei Europene de Ecocardiografie.

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Doctorul de povesti. Medicina si literatura este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.