Dimitrie Cantemir. Punte a cunoasterii intre orient si occident. Studii si articole PDF

  Coperta Carte Dimitrie Cantemir. Punte a cunoasterii intre orient si occident. Studii si articole

  Iti doresti sa citesti cartea Dimitrie Cantemir. Punte a cunoasterii intre orient si occident. Studii si articole scrisa de Viorel Ciobanu, Mihail Taparlea si publicata de editura Pro Universitaria? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Dimitrie Cantemir. Punte a cunoasterii intre orient si occident. Studii si articole chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Dimitrie Cantemir. Punte a cunoasterii intre orient si occident. Studii si articole

  Aceasta carte nu este doar o suita de studii si articole despre un mare carturar, despre cel mai mare carturar al unui spatiu geopolitic si geostrategic de confruntare si de confluenta, despre un savant si despre un Domn al romanilorDimitrie Cantemir , scrise cu migala, competenta, respect, aplecare stiintifica spre studiu temeinic si aprofundare istorica, ci mult mai mult. Dincolo de acestea, volumul de fata este si o necesara reproiectie, printr-un fel de fractali epistemologici, am spune, a unui timp istoric complex si extrem de complicat, care, ca intr-un caleidoscop de civilizatii si universuri trecute, revine mereu in conditionarea actualului. Cine a citit opera lui Cantemir sau macar o parte din ea isi da seama cu usurinta nu numai de valoarea si universalitatea ei, ci, paradoxal, si de actualitatea ei intrinseca, inteleasa, cumva, ca o revenire ciclica la conditiile esentiale ale schimbarii de paradigme. In aceasta consta, de fapt, genialitatea marelui carturar, calitatea viziunii sale filosofice istorice si geopolitice, chiar daca o astfel de perspectiva nu este formulata nicaieri, in scrierile sale filosofice, explicit si categoric. Dimitrie Cantemir, omul plin de farmec, jovial si, in acelasi timp, temeinic iscoditor, ca un fel de Socrate elegant, la patru ace, privea foarte atent si foarte ingrijorat nu doar inainte, la un viitor care se anunta, ca si acum, plin de nori si ingrijorari, ci si dincolo de ceea ce se vedea, in vortexul misterios si nesigur al vremuirilor si devenirilor. El credea, totusi, in randuieli, in randuielile neamului, in sistemele de valori in care a fost durata civilizatia Carpatilor si a Dunarii. Dar labirinturile si orizonturile cenusii in care erau obligati sa traiasca si sa supravietuiasca romanii, cel mai vechi si, poate, cel mai intelept dintre popoarele Europei, si conflictualitatea vremii l-au determinat sa opteze pentru un vector mai apropiat, cel rusesc, pavaza a crestinatatii, care ar putea contura mai clar si mai realist o zona de siguranta strategica, in interiorul sau, mai precis, inapoia careia neamul romanesc sa fie lasat sa-si continue viata si sa-si rechibzuiasca destinul, in jurul pilonilor sai ancestralipamantul, valorile si credinta….

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Dimitrie Cantemir. Punte a cunoasterii intre orient si occident. Studii si articole este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.