Dimensiuni morale ale casatoriei in Islam PDF

  Dimensiuni morale ale casatoriei in Islam - Virgil Nicolae

  Iti doresti sa citesti cartea Dimensiuni morale ale casatoriei in Islam scrisa de Virgil Nicolae? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Dimensiuni morale ale casatoriei in Islam chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3
  Vezi Cartea – Sursa 4
  In plus, daca vrei sa citesti cartea Dimensiuni morale ale casatoriei in Islam PDF chiar acum sau daca vrei sa o downloadezi, ti-am pregatit cateva capitole numai bune de rasfoit. Citeste-le si vezi daca aceasta carte ti se potriveste!

  Descrierera cartii Dimensiuni morale ale casatoriei in Islam

  Dimensiuni morale ale casatoriei in Islam. O cercetare istorică a eticii coranice

  Doctorul in filosofie, Virgil Nicolae analizeaza in acest vol., elementele definitorii ce compun semnificatiile, caracteristicile si conceptele istorico-morale asupra casatoriei, in lumea islamica. Volumul cuprinde analiza sistematica asupra unui fenomen natural si social stravechi: casatoria – potrivit eticii coranice. Pornind de la analiza comportamentului etic al societatii preislamice, Virgil Nicolae prezinta in aceasta lucrare impactul reformei aduse de Muhammad asupra societatii tribale si transformarile ce au urmat asupra casatoriei.
   
  Cum s-a realizat trecerea de la societatea preislamica la cea islamica? Ce efecte au produs interpretarile Coranului asupra casatoriei? Iata intrebarile-pilon de la care autorul porneste in cercetarea sa.
   
  In ceea ce priveste lumea arabo-musulmana, dintotdeauna, dar cu precadere in ultimele doua secole cand au aparut statele nationale, a existat o eterogenitate aparte: „Musulmanii nu au astazi aceeasi viata, aceeasi marja de libertate peste tot, ci in functie de tara in care traiesc. Intre Senegal si Kuweit, intre Turcia si Pakistan, intre Nigeria si Arabia Saudita, intre Tunisia si Afganistan diferentele in ceea ce priveste modul de viata si statutul indivizilor sunt imense”. Aceste tendinte ridica numeroase intrebari: Sunt ele reale sau profund superficiale? Respecta normele si spiritul textului revelat ori, dimpotriva, ii sunt contrare acestuia? Toate aceste tendinte aduc un aport pozitiv societatii unde sunt aplicate sau nu fac decat sa o impiedice in a se dezvolta? In cazul in care nu sunt benefice, s-ar putea face ceva pentru a opri transformarile si sa fie alese alte directii etc.? – Autorul
   
  Intr-o epoca a globalizarii accelerate, casatoria insasi, ca institutie sociala, se afla intr-o criza pe cat de adanca pe atat de imprevizibila in evolutia si formele sale de manifestare. Iar, oricum, cascada de crize priveste toate traditiile, inclusiv, se intelege, cele legate de modul de viata islamic si cele derivate din stilul de viata occidental sau est-european. In orice caz, dinamica interferentelor dintre purtatorii valorilor din aceste spatii culturale se rasfrange, intotdeauna, pana la modul in care este inteleasa si traita ca experienta destinala a vietii casatoria: pentru omul contemporan de oriunde si de pretutindeni. – Vasile Morar

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Dimensiuni morale ale casatoriei in Islam este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.