Dilema. Cum alegem cand nu avem de ales PDF

  Coperta Carte Dilema. Cum alegem cand nu avem de ales

  Iti doresti sa citesti cartea Dilema. Cum alegem cand nu avem de ales scrisa de Thomas Cathcart si publicata de editura Philobia? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Dilema. Cum alegem cand nu avem de ales chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Dilema. Cum alegem cand nu avem de ales

  Cinci persoane sunt in pericol de moarte: un vagon pe care nimeni nu-l poate opri se indreapta catre ele. Singura posibilitate de a le salva este ca vagonul sa fie deviat pe un alt drum, pe care se afla o singura persoana. Ce alegem?! Pornind de la conceptul filosofic The trolley problem, autorul ne propune o lectura amuzanta, dar provocatoare cu privire la cele mai profunde notiuni de bine si rau. O ocazie de a ne ascuti simtul critic asupra deciziilor pe care suntem nevoiti sa le luam la tot pasul: insasi lipsa deciziei constituie o alegere si atrage dupa sine anumite responsabilitati.   Tu ai devia traiectoria vagonului? Ai trage de maneta? Ai omori un om pentru a-i salva pe altii?   Intr-un oras american, are loc un incident neobisnuit: o femeie este pusa in situatia de a salva viata a cinci oameni, sacrificand insa un om nevinovat. Corectitudinea morala a deciziei ajunge treptat subiect national de dezbatere, in urma unui rasunator proces supus Tribunalului Opiniei Publice. Subiectul devine tema de discutie in presa, in emisiunile radiofonice, in Universitati si se raspandeste chiar si peste ocean. In fata Curtii cu juri sunt infatisate cele mai diverse perspective: filosofica, psihologica, teologica, medicala, juridica etc. Se creeaza o constelatie de argumente, de pareri pro si contra.  Cititorul este invitat intr-o calatorie initiatica, serioasa si totodata amuzanta, prin lumea fascinanta a filosofiei morale aplicate….

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Dilema. Cum alegem cand nu avem de ales este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.