Dictionarul intelepciunii PDF

  Coperta Carte Dictionarul intelepciunii

  Iti doresti sa citesti cartea Dictionarul intelepciunii scrisa de Theofil Simenschy si publicata de editura Saeculum? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Dictionarul intelepciunii chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Dictionarul intelepciunii

  Una dintre cele mai impresionante colectii de maxime din lume, Dictionarul intelepciunii de Teofil Simenschy, s-a publicat dupa moartea autorului in trei editii, in mod denaturat, prin eliminarea de catre cenzura a numeroase texte individuale si chiar a unor sectiuni intregi. O republicam, completata si verificata dupa manuscris, adaugand la sfarsit, intr-o addenda, propriile cugetari ale savantului – ca un omagiu pe care i-l aducem la comemorarea a patru decenii de la stingerea sa din viata. Se pare ca Theofil Simenschy si-a pregstit pentru tipar aceasta imensa lucrare, dar dactilograma s-a pierdut. S-a pastrat insa manuscrisul original de catre un alt eminent clasicist, Traian Diaconescu, care, ne spune I. Oprisan, „”il pastreazacu sfintenie, ca pe un obiect sacru, daruit de autor””. Pe baza acestui manuscris, I. Oprisan a izbutit sa reconstituie integral Dictionarul intelepciunii. Istoric literar, de riguroasa metodologie stiintifica, a alc?tuit o editie ce cuprinde 6548 de texte din capodopere ale literaturii, filosofiei si culturii universale, incepand cu antichitatea greco-romana, egipteana, indiana, pan? la epoca moderna. Dictionarul intelepciunii este opera unui mare erudit, cuprinzand maxime, cugetari, aforisme, reflectii, fiind, asa cum subliniaza I. Oprisan, o „”opera unica prin diversitatea, amploarea si cuprinderea spiritualitatii universale.”” Textele sunt sistematizate tematic, in ordine alfabetica, pe ideea definitorie, incat cel interesat poate afla foarte repede ceea ce-l intereseaza. Din numarul imens de termeni, aleg cativa, spre edificare: Adevarul, Aproapele, Asceza, Batranetea, Binele, Bogatia, Caracterul, Cartea, Cainta, Cerul, Datoria, Destinul, Divinul, Dreptatea, Egoismul, Gandirea, Ispita, Legea, Masura, Norocul, Omenia, Placerea, Puterea, Rugaciunea, Speranta, Vointa etc….

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Dictionarul intelepciunii este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.