Dezvoltarea abilitatilor de aplicare a interviului motivational PDF

  Dezvoltarea abilitatilor de aplicare a interviului motivational - David B. Rosengren

  Iti doresti sa citesti cartea Dezvoltarea abilitatilor de aplicare a interviului motivational scrisa de David B. Rosengren? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Dezvoltarea abilitatilor de aplicare a interviului motivational chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3
  Vezi Cartea – Sursa 4
  In plus, daca vrei sa citesti cartea Dezvoltarea abilitatilor de aplicare a interviului motivational PDF chiar acum sau daca vrei sa o downloadezi, ti-am pregatit cateva capitole numai bune de rasfoit. Citeste-le si vezi daca aceasta carte ti se potriveste!

  Descrierera cartii Dezvoltarea abilitatilor de aplicare a interviului motivational

  Dezvoltarea abilitatilor de aplicare a interviului motivational. Ghid pentru practicieni
   
  Practicienii care doresc sa isi dezvolte abilitatile de a-si sustine clientii in procesul de schimbare prin interviul motivational gasesc in acest manual solutii practice eficiente. Autorul prezinta detaliat cele 4 procese ale interviului motivational – implicarea, focalizarea, evocarea si planificarea – explicand clar conceptele si oferind numeroase exemple clinice care arata a vedea cum sunt transpuse in practica. Exercitiile propuse in fiecare capitol si fisele de lucru din finalul cartii pot fi utilizate in activitatea ulterioara de psihologi sau antrenori, instructori de fitness, manageri, angajati in sistemul corectional, profesionisti in domenii conexe, ghizi in programe studentesti, medici, stomatologi, educatori pentru persoanele cu diabet, specialisti in tratamentul dependentei de substante, asistenti sociali, consilieri si pentru numerosi altii care lucreaza in domenii de asistenta.
   
  David B. Rosengren, este psiholog clinician si a lucrat ca cercetator si consultant la Institutul pentru abuzul de alcool si droguri al Universitatii din Washington. A scris numeroase lucrari despre dependenta de alcool si droguri, interviul motivational si procesul de schimbare.
   
  P: Si in privinta alcoolului? Cum stau lucrurile acum?
  C: Pai, intentionez sa continui, dar n-o sa continui de unde am lasat-o cu fumatul. N-am baut niciodata asa cum am fumat iarba, adica in fiecare zi. Vreau sa zic ca se intampla sa mergem in oras. Si eu lucrez la un restaurant si cateodata iesim sa bem ceva si nu vad nimic in neregula cu asta.
  Comentariu: Arata destul de clar ca nu considera ca exista o problema in aceasta privinta. Aici nu apare limbajul pro-schimbare, ci mai degraba tendinta de a mentine starea de fapt. – David B. Rosengren
   
  Dansul de societate continua sa fie o metafora populara pentru IM. Pentru ca dansul de societate este reusit doar cand miscarile celor doi se fac la unison. Daca e un dans bun, miscarea se desfasoara printr-o serie de actiuni subtile, dar bine stiute, ale ambilor parteneri. Acest tipar de miscare este in opozitie cu luptele greco-romane, in care cineva incearca sa-si impuna vointa asupra oponentului. Astfel, o intrebare pe care v-o puteti adresa in momentele de frustrare si de dezacord manifestat de client este „Dansez sau ma lupt?” – David B. Rosengren

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Dezvoltarea abilitatilor de aplicare a interviului motivational este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.