De la infaptuirea Marii Unirii la integrarea Romaniei in Uniunea Europeana PDF

Coperta Carte De la infaptuirea Marii Unirii la integrarea Romaniei in Uniunea Europeana

Iti doresti sa citesti cartea De la infaptuirea Marii Unirii la integrarea Romaniei in Uniunea Europeana publicata de editura Universul Juridic? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea De la infaptuirea Marii Unirii la integrarea Romaniei in Uniunea Europeana de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii De la infaptuirea Marii Unirii la integrarea Romaniei in Uniunea Europeana

„”… imi propun sa aduc in discutie… infaptuirea celei mai marete biruinte din toate timpurile a romanilor, cand, dupa secole de lupte crancene si jertfe de vieti omenesti, sa se poata aduna cu totii in cadrul acelorasi fruntarii – Romania Mare…””Intrarea in U. E. si intrarea in N. A.T. O. au constituit obiectivul fundamental si de perspectiva al eforturilor Romaniei, aceasta noua orientare a ei insemnand, in acelasi timp, si inceputul unei faze de transformari structurale ale tarii sub toate aspectele, precum si de construire a unui nou tip de relatii internationale.”” „”Uniunea Europeana cu doua viteze – cand statele ei membre vor fi categorisite si tratate astfel incat greutatea punctului de vedere in actul de decizie sa fie in functie de stadiul lor de dezvoltare – competitivitate in economie si nivel de civilizatie si cultura, cu o coeziune economica si sociala a unora ce a devenit o iluzie, iar ca urmare a conditionarii acordarii fondurilor de dezvoltare… echivaleaza cu o impartire nedreapta… in zilele noastre, intre metropole si colonii.””Volumul de fata ne prezinta drumul politic al tarii noastre de la formarea Romaniei Mari pana in zilele noastre, cand Romania este parte importanta a Comunitatii Europene, drum de-a lungul caruia a incheiat numeroase tratate internationale si a facut diverse modificari constitutionale si legislative pentru a se alinia legilor europene si pentru a intra in randul statelor care contribuie la infaptuirea ideii de unitate la nivel european. O sectiune larga este dedicata rolului important in scrierea istoriei al unor personalitati precum juristii Nicolae Titulescu si Vespasian V. Pella, care, ca diplomatii ai statului roman, au reprezentat interesele tarii si si-au pus amprenta asupra politicii externe, lucru ce a deschis calea realizarii celor trei mari proiecte ale Romaniei de dupa anul 1990: aderarea la Consiliul Europei, la NATO si la Uniunea Europeana. Apoi volumul continua pe drumul istoriei prezentand deschiderea oferita d…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.