Dao De Jing PDF

  Dao De Jing - Lao Zi

  Iti doresti sa citesti cartea Dao De Jing scrisa de Lao Zi? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Dao De Jing chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3
  Vezi Cartea – Sursa 4
  In plus, daca vrei sa citesti cartea Dao De Jing PDF chiar acum sau daca vrei sa o downloadezi, ti-am pregatit cateva capitole numai bune de rasfoit. Citeste-le si vezi daca aceasta carte ti se potriveste!

  Descrierera cartii Dao De Jing

  Dao De Jing. Cartea despre Dao si Virtute

  Cartea de fata este o recenta traducere in limba romana a Dao De Jing – a lui Lao Zi. Prezenta versiune este bazata pe textul original lasat de „Batranul Maestru” in chineza veche, un text eliberat de interpretarile care, la cei mai multi traducatori chinezi sau de alta sorginte, au ajuns sa inlocuiasca multe dintre versetele originale mai dificil de inteles. Aceasta a doua editie imbogatita beneficiaza de explicatii, ideograme si note de subsol adaugate cu scopul de a ajuta cititorii sa-si aproprie cat mai bine sensul originar al textului. Ma bucur ca aceasta carte apare intr-un moment de celebrare a 70 de ani de sinologie in Romania, fiind in continuare a doua cea mai tradusa carte din istoria culturala a omenirii, dupa Biblie. – Su Yan
   
  Textul Dao De Jing de Lao Zi este in egala masura o capodopera filosofica si un document istoric care salveaza o parte semnificativa din comoara de pret a intelepciunii chineze.

  Cand nu-i vom mai cinsti peste masura pe cei vrednici si virtuosi, oamenii nu se vor mai intrece pentru mariri.
  Cand nu vom mai pretui peste masura lucrurile rare, oamenii nu vor mai fura.
  Cand nu vom mai lasa la vedere lucrurile care starnesc patimi, inimile oamenilor nu se vor mai tulbura.
  De aceea, cand Omul Sfant carmuieste, el le goleste inimile, le umple pantecele, le slabeste ambitiile si le intareste oasele.
  Astfel el face ca oamenii sa nu aiba nici stiinta, nici dorinte, si ii face chiar si pe cei ce se cred stiutori sa nu se incumete sa faptuiasca.
  Urmandu-L pe Dao al nefaptuirii, nimic nu ramane neranduit.
   
  Dao poate fi rostit, dar nu este Dao despre care se vorbeste de obicei. Numele lui poate fi numit, dar nu este numele despre care se vorbeste de obicei. Se poate numi Wu (Nefiinta), de vreme ce era inainte de a fi fost Cerul si Pamantul; se poate numi You (Fiinta), de vreme ce este Mama celor Zece Mii de Lucruri. De aceea, ca Wu (Nefiinta), Ii putem vedea tainele. Ca You (Fiinta), Ii putem vedea intruchiparile. Wu si You au aceeasi origine, dar au nume diferite. Ingemanarea lor se numeste Xuan – Taina universului. Taina tainelor! Poarta spre toate minunile universului. – Dao De Jing

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Dao De Jing este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.