Cruciadele. Istoria razboiului pentru eliberarea Pamintului Sfint. Editia 2018 PDF

Coperta Carte Cruciadele. Istoria razboiului pentru eliberarea Pamintului Sfint. Editia 2018

Iti doresti sa citesti cartea Cruciadele. Istoria razboiului pentru eliberarea Pamintului Sfint. Editia 2018 publicata de editura Polirom? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Cruciadele. Istoria razboiului pentru eliberarea Pamintului Sfint. Editia 2018 chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Cruciadele. Istoria razboiului pentru eliberarea Pamintului Sfint. Editia 2018

Aceasta carte face parte din colectia Historia a editurii Polirom. Apeland la surse crestine si musulmane, autorul reconstituie cu remarcabil talent firul epic al evenimentelor, dand la iveala perspectivele ambelor tabere si mentalitatile epocii. O lume populata de eroi legendari precum Richard Inima-de-Leu si Saladin ni se infatiseaza astfel in toata gloria si barbaria sa. Cum au ajuns doua dintre cele mai mari religii ale lumii sa recomande violenta in numele lui Dumnezeu? De ce atat de multi crestini si musulmani au raspuns apelului la cruciada si la jihad si ce anume a perpetuat ciclul violentei religioase in Orientul Apropiat? A fost prima cruciada un act de agresiune crestina? Ne putem intreba cine si de ce a castigat razboiul din Tara Sfanta, insa mai important este sa intelegem in ce fel acesta a reconfigurat lumea medievala si a influentat istoria, cu urmari si ecouri pana astazi. E ceea ce face lucrarea lui Thomas Asbridge, o istorie exhaustiva a cruciadelor si totodata a unei parti semnificative din Evul Mediu, ce incepe la sfarsitul secolului al XI-lea, cu indemnurile papei Urban al II-lea la razboiul sfant, si se incheie doua secole mai tarziu, cu batalia pentru Acra castigata de musulmani. Din cuprins: Nasterea cruciadelor; Razboiul sfant, Tara Sfanta; Statele cruciate; Reactia Islamului; Renasterea musulmana; Lumina credintei; Bogatia Egiptului; Razboinicul sfant; Chemarea la cruciada; Sosirea regilor; Richard Inima-de-Leu; Ierusalimul; Lupta pentru supravietuire; Victorie in Orient; Leul Egiptului; Mostenirea cruciadelor….

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.