Crescatorul de gorile PDF

Coperta Carte Crescatorul de gorile

Iti doresti sa citesti cartea Crescatorul de gorile publicata de editura Adenium? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Crescatorul de gorile chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Crescatorul de gorile

Pentru prima oara in limba romana, Crescatorul de gorile reprezinta o fascinanta si neasteptata antologie de povestiri „africane”, narate insa de o voce occidentala. Dupa succesul urias al rubricii Aquafuertes porteñas (Acvaforte din Buenos Aires) din ziarul argentinian El Mundo, Roberto Arlt pleaca in Spania, in februarie 1935, in cautare de noi surse de inspiratie pentru articolele sale (rezultand seria Aquafuertes españolas, la fel de bine primita de catre public), extinzandu-si apoi calatoria spre orasele Tanger, Tetuán si Ceuta din nordul Africii. Descopera aici o lume fascinanta care, la numai 4 ore distanta de Spania, pastreaza obiceiuri medievale, unde „traieste o multime compacta si pitoreasca, materialista, poetica, necrutatoare si cu porniri de ciudata generozitate” (Ediciones del Viento). Misterioase ori pline de cruzime, dar si amuzante, povestirile inspirate din aceasta experienta marocana au fost publicate in suplimentele El Mundo Argentino si El Hogar in 1936, apoi reunite in volum in 1941 si constituie un capitol distinct al operei arltiene, semnatura care a influentat semnificativ literatura sud-americana a secolului XX. Julio Cortázar: „Alaltaieri l-am terminat de recitit si azi incep paginile acestea incalzit, putin dezolat ca Arlt mi-a alunecat din maini, odata cu ultima povestire din Crescatorul de gorile. M-a lasat singur in fata foilor albe si a unei mari albastre, profunde, care nu-mi foloseste la mai nimic.”…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.