Constitutia Romaniei. Opinii esentiale pentru legea fundamentala PDF

Coperta Carte Constitutia Romaniei. Opinii esentiale pentru legea fundamentala

Iti doresti sa citesti cartea Constitutia Romaniei. Opinii esentiale pentru legea fundamentala publicata de editura Institutul European? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Constitutia Romaniei. Opinii esentiale pentru legea fundamentala chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Constitutia Romaniei. Opinii esentiale pentru legea fundamentala

Aceasta carte face parte din colectia Colloquia a editurii Institutul European. Anul 2013 marcheaza implinirea a 90 de ani de la adoptarea Constitutiei din 1923 si a 10 ani de la intrarea in vigoare a actualei Constitutii. De asemenea, a fost declarat de catre toti actorii politici din Romania ca fiind anul dedicat dezbaterii continutului pe care urmeaza sa-l aiba noua Constitutie a Romaniei. In acest context, Facultatea de Stiinte Politice si Administrative a Universitatii „Petre Andrei“ din Iasi si Institutul de Studiere a Ideologiilor au demarat proiectul „Constitutia Romaniei. Opinii esentiale pentru legea fundamentala“ ce a constat in organizarea unor dezbateri publice care au avut ca subiect zece teme majore: Romania – „stat national unitar“, tipul de regim politic, tipul de parlament, imunitatea parlamentarilor, utilizarea ordonantelor de urgenta, noua organizare adminsitrativ- teritoriala, statutul Curtii Constitutionale, rolul referendumului in procesul legislativ, rolul Consiliului Superior al Magistraturii si definirea drepturilor cetatenesti. In aceste dezbateri s-au implicat specialisti din domeniile stiinte socio-umane si drept din mai multe centre universitare din Romania, ale caror contributii sunt reunite in volumul de fata. Din cuprins: Povestea Constitutiei la romani O constitutie simpla si clara pentru o natiune mare si puternica Este necesara revizuirea Constitutiei? Romania – „stat national unitar“ Imunitatea parlamentara Ordonantele de urgenta si democratia constitutionala Riscurile financiare ale regionalizarii Romaniei Reforma administrativa: cetateanul inaintea statului Referendumul initiat de cetateni. O modalitate de sporire a legitimitatii in politica romaneasca Dumnezeu, Constitutia si imperativul neutralitatíi. O analiza critica a ideii de revizuire a Constitutiei in sens crestin „Constitutia 2013“ in spatiul virtual…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.