Consimtamantul PDF

  Coperta Carte Consimtamantul

  Iti doresti sa citesti cartea Consimtamantul scrisa de Vanessa Springora si publicata de editura Polirom? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Consimtamantul chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Consimtamantul

  Crescuta de o mama divortata, V. incearca sa umple prin lecturi golul lasat de tatal absent. La treisprezece ani, in timpul unui dineu monden, il intilneste pe G., un scriitor cu reputatie scandaloasa. De la primele schimburi de priviri, e subjugata de charisma acestui barbat de cincizeci de ani, de atentia pe care i-o acorda. Mai tirziu, G. ii declara ca o iubeste si ca n-o sa-i faca nici un rau. Desi are doar paisprezece ani, V. i se ofera trup si suflet. Interventia politiei nu face decit sa intareasca aceasta idila periculos de romanesca. Dar deziluzia este teribila cind V. isi da seama ca G. a facut intotdeauna colectie de iubiri adolescentine si practica turismul sexual in tari unde minorii sint vulnerabili. In spatele aparentei flatante de om de litere se ascunde un pradator, acoperit de o buna parte din lumea literara. In ciuda rupturii, calvarul continua, caci scriitorul nu inceteaza sa o hartuiasca. Dupa mai bine de treizeci de ani de la intimplarile de atunci, Vanessa Springora ne ofera acest text naucitor, infatisind un proces de manipulare psihica impecabil orchestrat, precum si ambiguitatea inspaimintatoare in care se plaseaza victima indragostita, care consimte la abuz. Dar, dincolo de experienta personala, autoarea examineaza derivele unei epoci si conformismul unui mediu orbit de talent si de celebritate. „ Springora spunea despre cartea ei ca este ca un mesaj intr-o sticla. Nu va imaginati insa o sticla ratacita pe valurile marii, purtindu-si ravasul disperat in zari indepartate. Consimtamintul e un cocktail Molotov aruncat in fata establishmentului francez, o opera de o furie extrem de bine controlata, ametitoare .” ( The New York Times ) „ O poveste cutremuratoare despre abuzul asupra unui copil si parizienii sofisticati care au intors capul… Springora este o scriitoare eleganta, de o sensibilitate usturatoare. ” ( Kirkus Reviews ) „ De o precizie implacabila, Consimtamintul arunca o lumina rece, necrutatoare asupra zonei tulburi in care traieste orice fiinta aflata sub dominatia cuiva .” ( L’Obs ) Vanessa SPRINGORA (n. 1972) este editoare, regizoare si scriitoare franceza. In 2003 a inceput sa colaboreze cu Institut national de l’audiovisuel ca scenarista si regizoare. In 2006 a inceput sa lucreze la editura Julliard, pe un post de asistent editorial. A scris numeroase scenarii si a semnat regia pentru mai multe filme, printre care Dérive (2006) si serialul Quotidien (2016). In 2019 a devenit director editorial al editurii Julliard. Din 2010 coordoneaza colectia Nouvelles mythologies pentru editura Robert Laffont. In 2020 a publicat Consimtamintul , carte distinsa in acelasi an cu Premiul Jean-Jacques Rousseau pentru autobiografie si Grand Prix des Lectrices de ELLE la categoria Document….

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Consimtamantul este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.