Consecinte juridico-politice ale atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 PDF

  Consecinte juridico-politice ale atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 - Teodor-Ioan Coman

  Iti doresti sa citesti cartea Consecinte juridico-politice ale atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 scrisa de Teodor-Ioan Coman? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Consecinte juridico-politice ale atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3
  Vezi Cartea – Sursa 4
  In plus, daca vrei sa citesti cartea Consecinte juridico-politice ale atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 PDF chiar acum sau daca vrei sa o downloadezi, ti-am pregatit cateva capitole numai bune de rasfoit. Citeste-le si vezi daca aceasta carte ti se potriveste!

  Descrierera cartii Consecinte juridico-politice ale atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001

  Consecinte juridico-politice ale atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 este o monografie de drept international public, care si-a propus sa analizeze dintr-o perspectiva pragmatica si realista consecintele evenimentelor din 11 septembrie. Aceasta reprezinta teza de doctorat a autorului, un notar public care si-a urmat interesul pentru dreptul international public, prin studii masterale la Facultatea de Drept a Universitatii din Viena si studii doctorale coordonate de prof. univ. dr. Constantin Valentin, in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii de Vest din Timisoara. Rezultatul cercetarii il reprezinta o teza care nu se concentreaza pe oferirea de raspunsuri directe, ci mai degraba se explica prin ea insasi.

   
  Ideea centrala a monografiei o reprezinta raspunsul la dilema importantei atacurilor din 11 septembrie 2001 asupra istoriei, in general, respectiv in ce masura au reprezentat un punct de cotitura si au influentat dreptul international si dreptului razboiului, in particular. Insa sunt abordate si teme secundare, precum: conceptul de „balancing”, ca troc intre obligatia statelor si a Consiliului de Securitate al ONU de a asigura pacea si securitatea in fata terorismului si respectarea drepturilor omului; concursul din SUA intre puterile in stat, respectiv dintre cea executiva si legislativa, pe de o parte si cea judecatoreasca, pe de alta parte, in privinta preeminentei in domeniul luptei antiteroriste, competitie inteleasa in mod dual, respectiv atat din punct de vedere al eficacitatii, cat si al legalitatii; amenintarea erodarii democratiei si statului de drept ca urmare a luarii de masuri executive si legislative puternice, intruzive in ceea ce priveste drepturile si libertatile cetatenilor; consacrarea in era contemporana a razboiului asimetric si obligativitatea, de lege ferenda, de adoptare a unui nou cadru al dreptului razboiului in sensul de jus in bello, adaptat la noile realitati.

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Consecinte juridico-politice ale atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.