Confesiunile leoaicei PDF

Coperta Carte Confesiunile leoaicei

Iti doresti sa citesti cartea Confesiunile leoaicei publicata de editura Polirom? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Confesiunile leoaicei chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Confesiunile leoaicei

Roman finalist la Man Booker International Prize O intimplare adevarata – unul dupa altul, atacurile leilor provoaca moartea locuitorilor unei regiuni indepartate din nordul Mozambicului – este pretextul lui Mia Couto pentru a scrie un roman surprinzator. Insa nu este vorba neaparat despre lei si vinatoare, ci despre barbati si femei care traiesc in conditii extreme. Dupa cum afirma unul dintre personaje, „aici nu e nici politie, nici guvern, si pina si Dumnezeu exista doar citeodata”. Iar Confesiunile leoaicei, prin versiunea lui Mariamar, o locuitoare din satul Kulumani, si prin jurnalul lui Arcanjo Baleiro, vinatorul angajat sa omoare leii, ne demonstreaza cum razboiul, foamea, superstitiile pot transforma oamenii in animale salbatice: „Viata te-a facut neom: atit de mult te-au tratat ca pe un animal, incit chiar ai crezut ca esti un animal”. Pe acest fundal se construieste si se dezvolta figura extraordinara a unei femei – Mariamar. „Mia Couto da la iveala o naratiune in care actioneaza forte misterioase, supranaturale, in care umanitatea se infrunta cu natura, barbatii cu femeile si traditia cu modernitatea.” (Publishers Weekly) „O parabola a cruzimii umane si a consecintelor acesteia. Confesiunile leoaicei ne infatiseaza felul in care oamenii se pot transforma, la propriu si la figurat, in animale, iar violenta, odata infaptuita, dobindeste o existenta independenta si implacabila.” (The Boston Globe) „O poveste complexa in care lumea spiritelor se materializeaza, animalele sint controlate de oameni, iar stramosii sint temuti pentru puterea lor de a distruge orase. Couto examineaza ciocnirea dintre diferitele credinte – fie ele tribale, apartinind islamului sau crestine – din Africa postcoloniala, intretesind cu abilitate o critica la adresa patriarhatului puternic inradacinat.” (Kirkus Reviews)…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.