Conciliul de la Ferrara – Florenta (1438-1439) PDF

  Coperta Carte Conciliul de la Ferrara - Florenta (1438-1439)

  Iti doresti sa citesti cartea Conciliul de la Ferrara – Florenta (1438-1439) scrisa de Vasile Alexandru Barbolovici si publicata de editura Academia Romana – Centrul de Studii Transilvane? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Conciliul de la Ferrara – Florenta (1438-1439) chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Conciliul de la Ferrara – Florenta (1438-1439)

  CONCILIUL FLORENTIN a ratificat faptul ca poate exista unirea cu catolicii, mentinandu-se propria traditie orientala. Se poate face parte dintr-o unica biserica, chiar daca este urmata o traditie diferita, asa cum fac bisericile unite care pastreaza riturile orientale si il recunosc pe episcopul Romei drept conducator pentru intreaga biserica. Greco – catolicii nu disimuleaza un rit doar pentru a acapara credinciosi, ci afirma faptul ca pot fi de rit grec si in acelasi timp uniti cu Roma. Aceasta este ecleziologia lor concreta si identitatea lor: impreuna cu dimensiunea locala a bisericii, o proclama si pe cea universal, catolica. VASILE ALEXANDRU BARBOLOVICI – vicar foraneu (sincel) pentru romanii uniti din Italia de NORD (din 2015). A obtinut doctoratul in teologie, cu specializare in studii ecumenice, la Universitatea Pontificala Antonianum din Roma, (2017), cu teza „Storia et ecclesiologia delle unioni”, obtinand distinctia Summa cum laudae, precum si acordul si indrumarea de editare, fiind publicata sub titlul Il Concilio di Ferrara-Firenze (1438-1439): Storia et ecclesiologia delle Unioni (Bologna, 2018, 320 p.). Lucrarea a fost tradusa in limba romana de Monica Omilescu, publicata in anul 2019, sub egida Academiei Romane – Centrul de Studii Transilvane, Cluj-Napoca, cu titlul CONCILIUL de la FERRARA-FLORENTA (1438-1439) Istoria si ecleziologia unirilor; Cuvinte-inainte: LIVIU PETRU ZAPARTAN, ambasador si PS VIRGIL BERCEA – Episcop greco-catolic de Oradea….

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Conciliul de la Ferrara – Florenta (1438-1439) este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.