Conceptul de valoare teoretica la Rickert PDF

  Conceptul de valoare teoretica la Rickert - Nicolae Bagdasar

  Iti doresti sa citesti cartea Conceptul de valoare teoretica la Rickert scrisa de Nicolae Bagdasar? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Conceptul de valoare teoretica la Rickert chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3
  Vezi Cartea – Sursa 4
  In plus, daca vrei sa citesti cartea Conceptul de valoare teoretica la Rickert PDF chiar acum sau daca vrei sa o downloadezi, ti-am pregatit cateva capitole numai bune de rasfoit. Citeste-le si vezi daca aceasta carte ti se potriveste!

  Descrierera cartii Conceptul de valoare teoretica la Rickert

  Se fac tot mereu incercari de a solutiona tema teoriei cunoasterii intr-o fiziologie sau psihologie sau chiar sociologie a cunoasterii, pentru a-i justifica in cele din urma dreptul de a fi o disciplina filosofica autonoma.

  Aceasta lucrare isi propune ca tema problema centrala a uneia dintre orientarile filosofice contemporane cele mai importante, anume filosofia valorii, in forma pe care i-a dat-o Rickert. Ea are ca sarcina sa arate cum, in filosofia valorii, logicul insusi devine purtator de valoare si cum adevarul este o valabilitate. Dar lucrarea nu vrea sa se refere la intregul imperiu al valorilor, ci numai la valorile teoretice, adica la valorile logice. Faptul ca aceasta problema nu poate fi luata in atentie fara a lua in considerare totodata fundamentele teoretico-gnoseologice ale filosofiei valorii a lui Rickert nu-l poate contesta nimeni; caci altfel s-ar ivi riscul de a nu se putea aprecia exact ce a vrut Rickert si care este prestatia lui. De fapt, nu se pot intelege valorile teoretice in acceptia lui Rickert, daca nu se ia in considerare fundamentul lor teoretico-gnoseologic. Caci ambele teme sunt atat de strans legate una de alta incat, in genere, nu e posibil sa se trateze una fara cealalta. In filosofia contemporana domina inca o mare neclaritate cu privire la ceea ce este de inteles ca atare sub termenul de teorie a cunoasterii.

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Conceptul de valoare teoretica la Rickert este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.