Comedii. Chiritele PDF

  Coperta Carte Comedii. Chiritele

  Iti doresti sa citesti cartea Comedii. Chiritele scrisa de Vasile Alecsandri si publicata de editura Aramis? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Comedii. Chiritele chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Comedii. Chiritele

  „Nu se poate tagadui parintelui lui Iorgu de la Sadagura si al Coanei Chirita, in succesivele ei ipostaze, talentul creionarii bufe, verva si comicul. Ce au putut fi pentru romanii de pe ambele maluri ale Milcovului comediile si monologurile lui Alecsandri, jucate de Matei Millo, care le-a dat viata si demonie, iar apoi imnurile si horele lui din martie `48 si din preajma Unirii, numai o imaginatie nutrita cu oarecare cunostinte istorice si sociale si-o poate inchipui. Scenele Teatrului National din Iasi si din Bucuresti au comunicat spectatorilor nu o data un fior prerevolutionar, iar in hohotele de ras ale lor se naruia anticipativ o sistema politica perimata, care se credea sempiterna. Inca din momentul primelor lui injghebari dramatice, unele originale, altele adaptari, teatrul a corespuns la noi, mai ales dorita lui Alecsandri, functiei lui sociale. Prevazut cu o putere de lucru si de improvizatie neobisnuita, tanarul poet a lucrat in teatru cat o intreaga echipa de autori dramatici la un loc.” Serban Cioculescu,Varietati critice, Editura pentru Literatura, Bucuresti, 1966….

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Comedii. Chiritele este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.