Codul de procedura civila si taxele de timbru. Editie actualizata la 8 mai 2019 PDF

Coperta Carte Codul de procedura civila si taxele de timbru. Editie actualizata la 8 mai 2019

Iti doresti sa citesti cartea Codul de procedura civila si taxele de timbru. Editie actualizata la 8 mai 2019 publicata de editura Hamangiu? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Codul de procedura civila si taxele de timbru. Editie actualizata la 8 mai 2019 de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Codul de procedura civila si taxele de timbru. Editie actualizata la 8 mai 2019

Lucrarea de fata cuprinde Codul de procedura civila, precum si cate un extras din Legea nr. 76/2012 de punere in aplicare si din Legea nr. 2/2013, toate cu modificarile la zi. Din cuprinsul Legii nr. 76/2012 sunt reproduse normele tranzitorii si de punere in aplicare a Codului de procedura civila, iar din Legea nr. 2/2013 sunt redate articolele ce cuprind reglementarile privind pregatirea aplicarii Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, prin care, printre altele, s-a dispus amanarea punerii in practica a anumitor dispozitii ale acestuia, termenul fiind prorogat, prin O. U.G. nr. 95/2016, pana la data de 1 ianuarie 2019. Pentru ca majoritatea actiunilor si cererilor in justitie necesita achitarea unei taxe judiciare de timbru, in aceasta editie a fost inclusa si O. U.G. nr. 80/2013 care precizeaza cuantumul acestora, precum si situatiile in care actiunea sau cererea este scutita de o astfel de taxa. O tabla de materii detaliata si un index alfabetic ale codului au fost intocmite pentru a face mai usoara cautarea institutiilor/cuvintelor-cheie. In Codul de procedura civila si taxele de timbru, la finalul articolelor veti gasi textele corespondente din reglementarile anterioare, redate cu caractere italice (Codul de procedura civila de la 1865, Codul civil de la 1864 partea referitoare la probe, Codul comercial, Legea nr. 105/1992 privind raporturile de drept international privat, O. G. nr. 5/2001 privind somatia de plata sau O. U.G. nr. 119/2007 privind ordonanta de plata, toate acestea fiind abrogate la 15 februarie 2013), iar, acolo unde este cazul, se fac trimiteri la legislatia conexa. De asemenea, sunt redate in extras deciziile Curtii Constitutionale prin care a fost constatata neconstitutionalitatea unor dispozitii, precum si deciziile in interesul legii si hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie in materie….

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.