Codul civil si Legea de punere in aplicare. Actualizat la 14 iunie 2019 PDF

Coperta Carte Codul civil si Legea de punere in aplicare. Actualizat la 14 iunie 2019

Iti doresti sa citesti cartea Codul civil si Legea de punere in aplicare. Actualizat la 14 iunie 2019 publicata de editura Hamangiu? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Codul civil si Legea de punere in aplicare. Actualizat la 14 iunie 2019 de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Codul civil si Legea de punere in aplicare. Actualizat la 14 iunie 2019

Lucrarea de fata cuprinde Codul civil si Legea de punere in aplicare a acestuia, redata in extras. Legea nr. 71/2011 contine, in mare, trei categorii de prevederi: 1. dispozitii tranzitorii si de punere in aplicare a Codului civil; 2. dispozitii de modificare si completare a acestuia si 3. dispozitii de modificare si completare a diferitelor legi speciale. Dispozitiile de modificare si completare a textelor din Codul civil nu au mai fost redate separat, intrucat ele sunt inglobate in varianta republicata oficial in M. Of. nr. 505 din 15 iulie 2011 – forma reprodusa in cartea de fata. Celelalte dispozitii de sine statatoare ale Legii de punere in aplicare, mai putin dispozitiile de modificare si completare a diferitelor legi speciale, sunt redate integral ca lege separata fata de Cod. Textul Codului este insotit de articolele corespondente din vechiul Cod civil, Codul comercial, Codul familiei, Decretul nr. 167/1958 si celelalte acte normative anterioare al caror continut a fost absorbit in Codul civil, toate acestea fiind redate la finalul articolelor, cu caractere italice. De asemenea, se fac trimiteri la legislatia conexa si sunt prezentate deciziile Curtii Constitutionale de admitere a unor exceptii de neconstitutionalitate, recursurile in interesul legii si hotararile prealabile privind dezlegarea unor chestiuni de drept in materie. Codul civil si Legea de punere in aplicare include si o tabla de materii detaliata, precum si un index alfabetic, care nu fac parte din textul oficial al Codului civil, ci au fost intocmite de Editura Hamangiu pentru a facilita orientarea si identificarea mai rapida a institutiilor/cuvintelor-cheie cautate. Aceasta editie cuprinde un studiu introductiv in materia dreptului succesoral, sub semnatura domnului Profesor univ. dr. Gabriel Boroi, in care sunt abordate unele aspecte privind stabilirea drepturilor succesorale atunci cand sotul supravietuitor, beneficiar al unei liberalitati neraportabile, vine la mostenire impreuna cu descendent…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.