Civilizatia romana sateasca PDF

Coperta Carte Civilizatia romana sateasca

Iti doresti sa citesti cartea Civilizatia romana sateasca publicata de editura Vremea? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Civilizatia romana sateasca de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Civilizatia romana sateasca

Satul romanesc de azi, in majoritatea cazurilor, nu mai este o realitate organica echilibrata, ci o realitate intrata intr-un puternic proces de destramare […]. In lucrarea de fata incercam sa desprindem ceea ce apartine civilizatiei romane satesti, cercetand indeosebi acea categorie de asezari care ne pune mai direct in stapanirea datelor fundamentale ale acestei civilizatii. Nu studiem orice sat romanesc de azi, ci numai pe acela care pastreaza forme arhaice, cu un continut de viata aparte, concreta si ireductibila in conditiile sale locale etnice. Ernest Bernea (1905-1990), sociolog, etnograf ?i filosof, unul dintre intelectualii de marca ai perioadei interbelice, a fost inchis in numeroase randuri – in perioada carlista, dupa evenimentele din ianuarie 1941 si in perioada comunista….

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.