Cine decide’ Partide, reprezentanti si politici in Parlamentul Romaniei si cel European PDF

Coperta Carte Cine decide' Partide, reprezentanti si politici in Parlamentul Romaniei si cel European

Iti doresti sa citesti cartea Cine decide’ Partide, reprezentanti si politici in Parlamentul Romaniei si cel European publicata de editura Institutul European? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Cine decide’ Partide, reprezentanti si politici in Parlamentul Romaniei si cel European chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Cine decide’ Partide, reprezentanti si politici in Parlamentul Romaniei si cel European

Din cuprins: Selectia candidatilor pentru Parlamentul Romaniei dupa schimbarea sistemului electoral; Comportamentul reprezentantilor din Romania in Parlamentul European; La Bruxelles, dar cu gandul acasa (o evaluare empirica a vietii duble a europarlamentarilor); Cine ne reprezinta in Europa ? (profilul candidatilor romani la alegerile din 2009) In doua decenii de la caderea regimului comunist, nu exista nicio analiza in limba romana a rolului legislativelor, a modalitatii in care se iau deciziile in cadrul institutiei ai carei reprezentanti ii alegem cu regularitate. Pe fondul discutiilor societale si mediatice despre responsabilizarea clasei politice, al eliminarii elementelor corupte si al tensiunilor dintre legislativ si presedinte, un studiu menit sa analizeze perceptia reprezentantilor referitor la propriile roluri si responsabilitati, relatiile lor cu alegatorii, cu partidele din care provin si care i-au propus, cu guvernul si cu presedintele este necesar. Acest volum sub coordonare nu raspunde doar acestor cerinte pe plan national, ci vizeaza si procesul de decizie pe plan european. Intr-o perioada in care conexiunile Romaniei cu UE devin din ce in ce mai stranse, legaturile institutionale trebuie intelese atat de cei dornici sa studieze aceste elemente, cat si de publicul larg. Volumul aduce importante contributii academice. In primul rand, este primul volum in limba romana care abordeaza exclusiv subiectul legislativelor, fiecare capitol corespunzand rigorilor metodologice. Prin umplerea unui gol existent in literatura de specialitate, volumul devine o prezenta recomandata in bibliotecile facultatilor de stiinte politice, studii europene, relatii internationale si sociologie. Poate fi utilizat drept manual in predarea comportamentului legislativ, un domeniu in continua dezvoltare. In al doilea rand, perspectivele diverse si analizele de tip istoric-institutionalist sunt combinate cu cele de tip cantitativist pentru a oferi o privire de ansamblu asupra chest…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.