Chopin si balada stropilor de ploaie PDF

  Chopin si balada stropilor de ploaie - Cristina Andone, Thea Olteanu

  Iti doresti sa citesti cartea Chopin si balada stropilor de ploaie scrisa de Cristina Andone, Thea Olteanu? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Chopin si balada stropilor de ploaie chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3
  Vezi Cartea – Sursa 4
  In plus, daca vrei sa citesti cartea Chopin si balada stropilor de ploaie PDF chiar acum sau daca vrei sa o downloadezi, ti-am pregatit cateva capitole numai bune de rasfoit. Citeste-le si vezi daca aceasta carte ti se potriveste!

  Descrierera cartii Chopin si balada stropilor de ploaie

  Autori: Cristina Andone, Thea Olteanu, Adriana Gheorghe, Sebastian Oprita

  Colectia Povesti din Padurea Muzicala reprezinta o serie de povesti pentru copii scrise de Cristina Andone, ale caror personaje principale sunt cei mai mari compozitori ai lumii. Cartile, original ilustrate de Adriana Gheorghe, Sebastian Oprita si Thea Olteanu, ii vor „imprieteni” pe copii cu muzica clasica, oferindu-le, intr-un mod accesibil, informatii esentiale pentru cultura lor generala.

  Ce invata micii cititori:

  • Ce inseamna un curent muzical in istorie / ce este reprezentativ pentru romantism
  • Care au fost cei mai insemnati reprezentanti ai romantismului in muzica
  • Care sunt compozitiile pentru care Chopin a ramas in istorie
  • Povestile pot fi calea cea mai scurta catre informatie si intelegere
   
  Spiridusul Chopin este cel mai proaspat locuitor al Padurii Muzicale. El este un spiridus ludic, dar si usor melancolic, care viseaza mai toata ziua. Chopin nu e doar marele compozitor si pianist, e si personaj in poveste si, alaturi de Thea si Sashi, dar si de calutul Vis, ne face partasi la toate lucrurile care il inspira, din natura sau din lumea din jur.
   
  Aceste carti imbina cu agilitate informatii legate de epoca, curente muzicale, compozitii si compozitori celebri si povesti. Aplecandu-se cu curiozitate asupra invelisului narativ, copiii vor capata si acces la lumea muzicii clasice, prin aceasta portita usor de deschis a povestilor. – Maria Tanasescu
   
  Teme de discutie:
  • Curentul romantismului in muzica clasica
  • Copilaria compozitorilor de geniu
  • Cateva trasaturi ale curentului romantic in muzica
  • Compozitorii cei mai de seama ai acestei epoci
  • Mostenirea marilor romantici in muzica

  Legaturi cu programa scolara/Activitati:

  • Identificarea contextului istoric mai larg cand apare romantismul
  • Cum arata romantismul in literatura
  • Ce elemente comune au compozitorii acestei epoci
  • Auditii ale celor mai cunoscute compozitii romantice

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Chopin si balada stropilor de ploaie este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.