Cercul infinit PDF

  Cercul infinit - George S. Vidreanu

  Iti doresti sa citesti cartea Cercul infinit scrisa de George S. Vidreanu? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Cercul infinit chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3
  Vezi Cartea – Sursa 4
  In plus, daca vrei sa citesti cartea Cercul infinit PDF chiar acum sau daca vrei sa o downloadezi, ti-am pregatit cateva capitole numai bune de rasfoit. Citeste-le si vezi daca aceasta carte ti se potriveste!

  Descrierera cartii Cercul infinit

  Poetul George S.Vidreanu ne infatiseaza o selectie din volumele sale care au vazut pana acum lumina tiparului, la care adauga si cateva poeme inedite. Aceasta parcimonioasa antologare beneficiaza de o prezentare minutioasa semnata de poetul Aurel Rau, unul dintre cei mai autentici reprezentanti ai liricii romanesti contemporane. La sfarsitul paginilor sale, prefatatorul sintetizeaza esenta poeziei lui George S.Vidreanu drept una de „irizari” si de „dezbatere intre citit si trait”. Versurile stranse intre copertile volumelor care s-au succedat nu sunt monocorde, ci dau impresia unui registru liric bogat in continut si in forma.

  Uneori am fi inclinati sa spunem ca trairile sufletesti si mijloacele prin care acestea sunt exprimate ne apar de-a dreptul contrastante, ceea ce vadeste ca poetul nu este prizonierul unei formule, ca simte cu intensitate tot ce viata ii releva. Tot ce exteriorizeaza din acest zbucium sufletesc nu-i grevat nici de monotonie, nici de scheme, ci reprezinta expresia unei libertati a spiritului care ne determina sa apreciem autenticitatea versurilor sale. Poezia care poarta titlul Reinventandu-ma poate sa fie considerata o adevarata profesiune de credinta, o lucida definire a unui drum literar: „Uneori cant, / Alteori strig / La tropicele mele e iarna si frig.”

  Dar, diversitatea sufleteasca are totusi un numitor comun si acesta este nelinistea. Ceea ce rezulta nu numai din poezia care poarta acest titlu, ci din intreg florilegiul pe care George S. Vidreanu ni-l infatiseaza. Chiar daca in prima parte a cartii dominanta este poezia contemplativa sau versurile care, cu discretie dau ghes unor trairi nostalgice, ce il duc in vremea „primelor iubiri” sau „chemarilor noptii”, vedem cum poetul trece intr-un registru diametral opus, cu versuri izvorate din spectacolul lumii contemporane. In fata inechitatilor sociale nu-si acopera sentimentele in horbota metaforelor, ci spune cu franchete tot ce simte si traieste alaturi de semenii sai. E o dimensiune a versului sau care, uneori, urmeaza metrica populara ce nu poate fi neglijata, mai mult decat atat il reprezinta sufleteste, face parte din fiinta sa. Nu putem omite nici cele cateva fabule prezente aici, taram pe care George S. Vidreanu s-a exercitat cu impliniri certe de-a lungul anilor. Ne aflam in fata unui volum care atesta o autentica vocatie implinita in versuri ce nu lasa indiferent cititorul. – Prof. dr. Valeriu Rapeanu

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Cercul infinit este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.