Cenusa verii. Les cendres de lete. Versuri. Poemes PDF

  Coperta Carte Cenusa verii. Les cendres de lete. Versuri. Poemes

  Iti doresti sa citesti cartea Cenusa verii. Les cendres de lete. Versuri. Poemes scrisa de Victoria Milescu si publicata de editura eLiteratura? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Cenusa verii. Les cendres de lete. Versuri. Poemes chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Cenusa verii. Les cendres de lete. Versuri. Poemes

  Victoria Milescu coboara, cu acest intru totul seducator prilej editorial si adevarat festin poetic de zile mari, la izvoarele poeziei orientale in care natura si dragostea fac impreuna cea mai buna casa. Ceremonialul adresativ pe care poeta il pune in unda lirica te poarta cu gandul la Psalmii regelui-poet David, la hain-teny-ul malgas, la pantunul malaez ori la rubbayatele lui Omar Khayyam. Volumul Cenusa verii se constituie ca o diagrama zbuciumata si sinuoasa a unei iubiri esalonate de-a lungul intervalului estival-autumnal si care se stinge (oare?) odata cu anul care a gazduit-o cu toate elanurile sufletesti, cu toate indoielile si suspiciunile inerente, cu toate prabusirile si degringoladele pe care le antreneaza o asemenea frumoasa, irepetabila si greu sau deloc vindecabila experienta spirituala si afectiva. Versurile au parfumul si toate ingredientele specifice unei veri indiene sau de noiembrie, cum ar spune Lucian Blaga, extazul plonjarii in miracolul erotic salasluind aici cu crizele de gelozie de care nicio iubire adevarata nu se poate debarasa vreodata pe deplin. Seninatatea si intelepciunea alterneaza cu innegurarile sufletesti si cu disperarile care doar arareori afluiesc spre resemnare si spre acceptarea meandrelor capricioase ale conditiei umane. Fiinta morala a indragostitei tolereaza orice, cu exceptia minciunii si a tradarii si ei ii repugna categoric orice fel de compromis si de jumatate de masura. Forta dragostei, inclusiv a persoanei iubite, poate fi mai puternica decat manifestarile, nu o data ostile, ale firii: „Ploua tot ploua cu frunze galbene rupte din stele/ Casele se scufunda cu toata iubirea din ele/ Tu ai putea oricand sa opresti ploaia necontenita/ Curgand peste inima mea intre doi stropi rastignita” (Ploua)….

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Cenusa verii. Les cendres de lete. Versuri. Poemes este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.