Cele sapte vieti ale lui Felix K. PDF

Coperta Carte Cele sapte vieti ale lui Felix K.

Iti doresti sa citesti cartea Cele sapte vieti ale lui Felix K. publicata de editura Humanitas Multimedia? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Cele sapte vieti ale lui Felix K. de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Cele sapte vieti ale lui Felix K.

Aceasta carte face parte din colectia Raftul Denisei a editurii Humanitas Fiction. In 1934, Felix Kannmacher se refugiaza din Germania nazista in Romania, sub protectia celebrului pianist Victor Marcu, si devine „guvernanta“Virginiei, capricioasa fiica a acestuia. Descopera cu uimire peisajul exotic al Balcicului, rafinamentele si intrigile societatii bucurestene cosmopolite, dar Istoria il urmareste si aici. Ascunzandu-se sub falsa identitate a unui sas pe nume Johann Gottwald, Felix este eroul unui sir colosal de aventuri – de la invitatiile persuasiv-pitoresti de a lua de nevasta o tataroaica pana la un proces stalinist in care e acuzat de spionaj, ceea ce face, in prima instanta, din cartea lui Jan Koneffke un roman picaresc plin de poezie, dramatism si umor. Marea aventura a lui Felix Kannacher incepe insa in imaginarul povestilor pe care trebuie sa le nascoceasca intruna pentru Virginia. Devine o Seherezada care isi exerseaza darul fanteziei nu doar pentru a-si prelungi viata, ci pentru a salva lumea din mecanismul infernal al Istoriei. Povestile lui Felix fisureaza imperiul necesitatii, deturneaza destinul. Si fac posibila iubirea.„Felix Kannmacher, personajul principal si povestitorul romanului, este de fapt fratele bunicului meu, disparut la Berlin, la inceputul anilor ’30 ai secolului trecut. Cand am scris aceasta autobiografie fictiva a unui emigrant din Germania nazista, am vrut sa-i daruiesc o viata pe care ar fi putut-o avea – dar nu numai lui, ci si mie insumi, gandindu-ma ca, daca as fi trait in acea vreme, m-as fi refugiat probabil in Romania. Pe atunci, aceasta tara cunostea o modernizare exemplara, care insa a fost tragic curmata de razboi si de instaurarea comunismului. Astfel, romanul e portretul unei tari indepartate si, in acelasi timp, povestea unui destin german in Romania.“ – Jan Konneffke…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.