Cele cinci plagi ale Sfintei Biserici. Principii pentru desavarsirea crestineasca PDF

Coperta Carte Cele cinci plagi ale Sfintei Biserici. Principii pentru desavarsirea crestineasca

Iti doresti sa citesti cartea Cele cinci plagi ale Sfintei Biserici. Principii pentru desavarsirea crestineasca publicata de editura Institutul European? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Cele cinci plagi ale Sfintei Biserici. Principii pentru desavarsirea crestineasca chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Cele cinci plagi ale Sfintei Biserici. Principii pentru desavarsirea crestineasca

Din cuprins: Plaga din mana stanga a Sfintei Bisericii: despartirea dintre popor si cler in timpul serviciului divin; Plaga din mana dreapta a Sfintei Bisericii: insuficienta educatie a Clerului; Plaga din coasta sfintei Bisericii, care este lipsa de unire dintre Episcopi; Plaga din piciorul drept al sfintei Bisericii, care este numirea Episcopilor lasata in seama puterii laice; Plaga din piciorul stang: servitutea bunurilor ecleziastice Cele cinci plagi ale Sfintei Biserici au fost asternute pe hartie intr-o perioada de numai patru luni, incepand din 18 noiembrie 1832 si pana in 11 martie 1833, reflectand sinteza ideilor reformatoare religioase propagate de restauratia europeana, pe fondul tumultoaselor miscari revolutionare ale vremii. Data istorica a condamnarii la Index a Celor cinci plagi a fost 15 august 1949. Ratiunile care au condus la aceasta decizie au fost de natura constitutionala si politica, dar si ecleziastica, conceptiile autorului parand sa intrezareasca reformele infaptuite de Conciliul Vatican II. Congregatia Indexului a studiat timp de patru ani opera lui Rosmini, pana in anul 1854 cand a absolvit-o de orice vina. Cu toate acestea adevarata reabilitare a lui Rosmini a fost facuta un secol mai tarziu prin Enciclica Fides et ratio de catre Papa Ioan Paul al II-lea care il considera unul „dintre ganditorii cei mai moderni in care se imbina rodnic cunoasterea filosofica si Cuvantul lui Dumnezeu“. Descriind actualele suferinte ale Bisericii, pentru a le pune mai mult in evidenta, el a confruntat adesea conditia in care se gaseste in ziua de azi Biserica si aceea in care se gasea ea pe vremea cand in randul crestinatatii infloreau cu ardoare credinta si iubirea; de unde unii au dedus ca autorul si-ar fi propus sa reimpuna, ca remediu universal, vechea disciplina ecleziastica. Niciodata nu a avut acest gand, ci a recunoscut in disciplina moderna lucrarea intelepciunii divine insesi, care a dictat-o si pe cea straveche, si este constient ca disciplina nu…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.