Casatoria si efectele sale PDF

Coperta Carte Casatoria si efectele sale

Iti doresti sa citesti cartea Casatoria si efectele sale publicata de editura Universul Juridic? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Casatoria si efectele sale de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Casatoria si efectele sale

In lumina dispozitiilor Codului civil, in lucrare sunt analizate in principal conditiile legale de fond si de forma ale incheierii casatoriei, efectele personale si patrimoniale pe care le produce aceasta, precum si modurile, prevazute de lege, in care casatoria ia sfarsit, respectiv nulitatea, incetarea si desfacerea casatoriei prin divort. In prealabil incheierii casatoriei, Codul civil reglementeaza o institutie de traditie in dreptul romanesc, si anume logodna. In legatura cu aceasta, in lucrare sunt analizate notiunea si natura juridica a logodnei, conditiile de fond si de forma pentru incheierea sa, precum si efectele ruperii logodnei. Drepturile si obligatiile la care da nastere casatoria sunt prezentate si analizate distinct. O atentie deosebita este acordata cercetarii drepturilor si obligatiilor de natura patrimoniala ale sotilor. In legatura cu aceasta, dupa ce se formuleaza notiunea si principiile ce stau la baza regimurilor matrimoniale prevazute de lege, in lucrare este analizat distinct fiecare dintre acestea, respectiv regimul matrimonial denumit primar si obligatoriu pentru orice casatorie, indiferent de regimul ales de soti la incheierea casatoriei, regimul comunitatii legale, cel al comunitatii conventionale si cel al separatiei de bunuri. Sub aspectul continutului sau, patrimoniul fiecaruia dintre soti cuprinde bunuri comune si bunuri proprii. De asemenea, datoriile pot fi comune ambilor soti si proprii fiecaruia dintre ei. Cu privire la bunurile comune, in lucrare sunt analizate natura juridica a dreptului de proprietate asupra acestora, exercitarea de catre soti a dreptului de proprietate in devalmasie, impartirea bunurilor comune in timpul comunitatii legale, precum si incetarea si lichidarea comunitatii. Totodata, sunt prezentate principalele reguli ce privesc regimul matrimonial al comunitatii conventionale si cel al separatiei de bunuri. Lucrarea se adreseaza teoreticienilor si practicienilor dreptului, chemati sa adanceasca cercetarea, expl…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.