Cartea de aur vol III PDF

  Coperta Carte Cartea de aur vol III

  Iti doresti sa citesti cartea Cartea de aur vol III scrisa de Teodor V. Pacatian si publicata de editura Casa Cartii de Stiinta? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Cartea de aur vol III chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Cartea de aur vol III

  Teodor Pacatian a devenit foarte cunoscut publicului roman dupa publicarea operei sale principale, „Cartea de aur sau luptele nationale ale romanilor de sub coroana ungara”, aparuta in 8 volume, lucrare care i-a adus persecutii din partea autoritatilor, dar si simpatia opiniei publice romanesti. Pacatianu a fost acuzat ca ar fi comis 4 delicte: „provocare la nesupunere in contra legii; atatare in contra natiunei maghiare; atacarea puterei obligatoare a legii si revoltarea contra legaturei dintre tarile care compun statul maghiar.” Avocatul sau, lugojeanul Coriolan Brediceanu, a argumentat cu claritate faptul ca juratii nu puteau judeca o chestiune care tinea de stiinta si de istorie si ca prin persecutie tribunalul nu putea obtine niciun rezultat. in final, Pacatian a fost condamnat la 8 luni de inchisoare, 500 de coroane amenda si distrugerea totala a primei editii a cartii. Academia Romana l-a premiat pentru volumele I si II in anul 1904 cu 1.300 lei din Premiul Adamachi, iar in anul 1929 i-a acordat Premiul Dr. A. Cosma in valoare de 100.000 lei….

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Cartea de aur vol III este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.