Cartea alba a rezistentei anticomuniste PDF

  Coperta Carte Cartea alba a rezistentei anticomuniste

  Iti doresti sa citesti cartea Cartea alba a rezistentei anticomuniste scrisa de Virgil Bulat, Traian Neamtu si publicata de editura Galaxia Gutenberg? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Cartea alba a rezistentei anticomuniste chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Cartea alba a rezistentei anticomuniste

    Cartea constituie un document complet al rezistentei anticomuniste din zona Clujului, redand lista celor peste 3000 de oameni, mentionand-se pedepsele suferite. Intre ei, numeroase pesonalitati din Cluj, precum Doina Cornea, Nicolae Margineanu, Teohar Mihadas, preotul Langa Tertulian, Aurel Cota. Deosebit de valoroase sunt si anexele cartii: „In memoria celor cazuti in Muntele Baisori unde au fost impuscati fara judecata, 7 luptatori, asasinati de echipa securista condusa de Octavian Voicu de la securitatea din Turda. Apoi sunt mentionati alti oameni in frunte cu capitanul Ionescu Diamandi, judecati la Tribunaluil Militar din Cluj – presedintele instantei fiind colonelul Vasile Vlas, – au fost si ei condamnati la moarte si executati. De retinut ca din grupul de lupta din Muntii Apuseni condus de Ionescu Diamandi au facut parte 71 de oameni, dintre care, in afara de cei condamnati la moarte si executati, ceilalti au primit pedepse cu inchisoarea totalizand… 360 de ani… si tot in anexa se face si o precizare care trebuie retinuta: „Comandatul securitatii din Cluj, lt-colonel, Patriciu Mihai, pe nume Weis, avea acest obicei: ca pe detinutii condamnati la privatiune de libertate sa-i scoata din penitenciar si sa-i asasineze.” (Legat de acest criminal notoriu, se mai cuvine o precizare: a murit in patul lui, chiar aici la Cluj, la cativa ani dupa 1989, fara ca cineva sa-l deranjeze. Ca si celebrul criminal de la Canal, Borcea, de altfel, n.n). Alte anexe sunt destinate grupului Teodor susman din Rachitele si grupului Leon susman din Valea Ariesului. Apoi urmeaza lista completa a detinutilor politici decedati in inchisoare de la Gherla – cu scurte date biografice – 516 oameni -, lista celor impuscati in judetul Cluj fara a fi condamnati la moarte, 48 de oameni. Fara comentarii. Romania Libera  …

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Cartea alba a rezistentei anticomuniste este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.