Carol I PDF

Coperta Carte Carol I

Iti doresti sa citesti cartea Carol I publicata de editura Integral? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Carol I chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Carol I

Carol I – Intemeietorul Romaniei moderne. O biografie neconventionala Colectia REGALA vol. IINu a fost prima optiune pentru inlocuirea lui Alexandru Ioan Cuza pe tronul Principatelor Unite, dar s-a dovedit a fi, finalmente, cea mai fericita solutie, una de-a dreptul providentiala pentru cele doua tarisoare dunarene aflate in bataia a trei imperii si beneficiare ale unei foarte fragile uniuni, mereu puse sub semnul intrebarii. Domnitorul Carol I se implica personal in Razboiul de Independenta, proclama apoi Regatul, reuseste modernizarea unei Romanii abia trezite dintr-o lunga letargie cu ciubuce si salvari, pentru, ca la inceputul primei conflagratii mondiale, sa accepte decizia Consiliului de Coroana si sa-si abandoneze tara de bastina in favoarea celei de adoptie, cu care se identifica astfel la cel mai profund nivel. Aceasta va fi, insa, si ultima grea lovitura pe care o primeste omul Carol, strivit intre datoria istorica si glasul sangelui intr-o inclestare dramatica, una care i se va dovedi fatala. Metaforic sau, poate, chiar la propriu, Carol I se va sinucide pe altarul noii sale patrii, facand un sacrificiu pe care tanara natiune, pe care tocmai o cladise, nu a stiut, probabil, s-o aprecieze niciodata asa cum s-ar fi cuvenit Zephyrinus Intemeietorul Romaniei moderne a salvat tara de haos Carol si Elisabeta secretele primei casatorii regale a Romaniei Simbolul puterii monarhice: Palatul Regal din Bucuresti Povestea Pelesului: Un Principe strabate tara cautand locul unde sa ridice un castel Afacerea tablitelor de plumbun mister regal prelungit peste timp Cand leul capata acoperire in aur! Miracolul romanesc o jumatate de secol de progres Otravit de durere, se considera dezonorat Sfarsitul controversat: a fost o sinucidere? COLECTIA REGALA (11 VOLUME) Istoria moderna a Romaniei (1866-1947 si, in fapt, pana in prezent) este imposibil de inteles fara analiza istoriei Casei Regale a Romaniei, ale carei personaje, de la Carol I la Mihai I, au marcat decisiv momentele cele ma…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.