Capitalele romanilor si ale tinuturilor romanesti PDF

Coperta Carte Capitalele romanilor si ale tinuturilor romanesti

Iti doresti sa citesti cartea Capitalele romanilor si ale tinuturilor romanesti publicata de editura Integral? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Capitalele romanilor si ale tinuturilor romanesti chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Capitalele romanilor si ale tinuturilor romanesti

In ciuda unor tentative din secolul al XVI-lea (intre care cea a lui Mihai Viteazul, care a realizat, pentru scurt timp, o „”uniune personala””), intre perioada daco-geta a regilor antici Burebista si Decebal si Marea Unire din 1918, romanii si stramosii acestora au fost teribil de divizati vreme de aproape doua milenii. Prinsi la mijloc intre interesele diferitelor Imperii, dar si lasandu-se, uneori, prada unor interese marunte, ei au trait intre hotarele mai multor formatiuni statale (cnezate, voievodate, ducate, principate etc.), toate aceste „”Tari”” avand evolutii contradictorii si, adesea, ajungand sa se lupte intre ele fratricid pentru suprematia regionala. In acest context mai mereu insangerat, intre Sarmizegetusa antica si Bucurestiul modern au existat o sumedenie de „”capitale”” mai mici sau mai mari, de „”resedinte domnesti”” sau religioase gata sa se devoreze – canibal – intre ele. Istoria capitalelor tinuturilor romanesti istorice este bantuita, in fapt, de o succesiune de tragedii si situatii imposibile Inaintea romanilor – dacii si romanii: Sarmizegetusa Regia si Sarmizegetusa Ulpia Traiana Campulung Muscel – de la cetatea lui Negru-Voda la Bulevardul „”Pardon”” si Gradina „”Merci””Curtea de Arges, epopeea unei unguroaice aprige din vechime, Doamna Clara, si Necropola Regala moderna Targoviste – orasul fascinat si, totodata, ingrozit de Vlad Tepes Bucuresti, de la micuta Cetate a Dambovitei la Capitala Regatului Romaniei, confruntata cu flagelul damelor cu „”condicuta””Baia, avanpostul catolicismului in Moldova si orasul celor patru iarmaroace ale lui Alexandru Lapusneanu Peregrinarile domnitorilor moldoveni pe la resedintele lor din Siret, Radauti, Vaslui, Piatra Neamt, Roman, Harlau Suceava, adica fuga unui domnitor de influenta castratoare a mamei sale Iasi sau cum fosta capitala a Moldovei devine „”capitala de rezerva”” a Regatului Romaniei in timpul Primului Razboi Mondial Cernauti, al treilea oras al Romaniei interbelice si cel mai frumos!Chisinau – de la o mica obste…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.