Calatoriile lui Gulliver PDF

Coperta Carte Calatoriile lui Gulliver

Iti doresti sa citesti cartea Calatoriile lui Gulliver publicata de editura Cartex 2000? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Calatoriile lui Gulliver de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Calatoriile lui Gulliver

Calatoriile lui Guliver (1726), cu titlul complet Calatorii in mai multe tari indepartate ale lumii, este semnat initial cu pseudonimul Lemuel Gulliver, un medic de corabie imaginar. Este un roman fantezist in patru parti, o satira la adresa societatii engleze din acel timp. In aceasta opera sunt descrise aventurile naivului Gulliver (in engleza gullible=credul) in timpul calatoriilor in tara piticilor „”Liliput””, in tara uriasilor „”Brobdingnag””, precum si pe insula zburatoare „”Laputa”” ai carei locuitori, interesati numai de probleme stiintifice, au pierdut complet simtul realitatii. Cartea a patra il conduce pe erou in tara cailor „”Houyhnhnms””, fiinte intelepte si cu mult bun simt, spre deosebire de „”Yahoo””, un fel de oameni-maimuta, fiinte brutale si arierate mintal.””In aceasta carte, Swift satirizeaza vanitatea si ipocrizia contemporanilor sai, sistemul judiciar, mecanismele puterii si tendintele razboinice, cum le cunoscuse in societatea si in special in viata politica engleza. Asa, de exemplu, vistiernicul din „”Liliput”” este o prefigurare caricaturizata a politicianului Robert Walpole. In ultimele doua carti este ridiculizat pozitivismul, in plina dezvoltare in timpul secolelor al XVII-lea si al XVIII-lea. Calatoriile lui Gulliver este una dintre cele mai citite carti ale literaturii universale.””- Lucian Pricop…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.