Cabala Crestina – Aplicarea doctrinelor cabalistilor evrei la dogma Noului Testament PDF

Coperta Carte Cabala Crestina - Aplicarea doctrinelor cabalistilor evrei la dogma Noului Testament

Iti doresti sa citesti cartea Cabala Crestina – Aplicarea doctrinelor cabalistilor evrei la dogma Noului Testament publicata de editura Herald? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Cabala Crestina – Aplicarea doctrinelor cabalistilor evrei la dogma Noului Testament de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Cabala Crestina – Aplicarea doctrinelor cabalistilor evrei la dogma Noului Testament

Kabbala denudata, documentul cel mai important al intregii literaturi cabalistice crestine, incepe cu o expunere sistematica a doctrinelor din Zohar, carora Knorr von Rosenroth le adauga pasaje paralele din Noul Testament. Aceeasi tehnica este folosita si in Kabbala crestina (Adumbratio kabbalae christianae), ultimul tratat din Kabbala denudata, care a fost scris de van Helmont si publicat separat datorita importantei sale deosebite in actiunea de convertire a evreilor la crestinism. Cabala a permis ca unii oameni sa accepte ideea ca profetiile cabalistice referitoare la Mesia si-au aflat deplina realizare in Iisus Hristos; insa Cabala nu este compatibila cu invataturile Bisericii despre Treime caci, prin doctrina [celor zece] sephirot, ea da o interpretare diferita vietii divine. Astfel, spune Ernst Benz, „”s-a intamplat frecvent ca, plecand de la iudaism, cabalistii evrei sa faca un pas spre crestinism; insa ei n-au ajuns niciodata la acceptarea totala a dogmelor crestine. Invers, gandirea cabalistilor crestini, plecand de la o perspectiva crestina, a evoluat de o asemenea maniera incat i-a dus la un conflict deschis cu doctrina traditionala a Bisericii lor. In felul acesta, grupurile esoterice de evrei si crestini s-au gasit intr-o zona aflata dincolo de granitele propriilor lor religii””….

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.