Bucovineni impotriva comunismului. Cazul avocatului Pantelimon Chirila PDF

  Bucovineni impotriva comunismului. Cazul avocatului Pantelimon Chirila - Marian Olaru

  Iti doresti sa citesti cartea Bucovineni impotriva comunismului. Cazul avocatului Pantelimon Chirila scrisa de Marian Olaru? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Bucovineni impotriva comunismului. Cazul avocatului Pantelimon Chirila chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3
  Vezi Cartea – Sursa 4
  In plus, daca vrei sa citesti cartea Bucovineni impotriva comunismului. Cazul avocatului Pantelimon Chirila PDF chiar acum sau daca vrei sa o downloadezi, ti-am pregatit cateva capitole numai bune de rasfoit. Citeste-le si vezi daca aceasta carte ti se potriveste!

  Descrierera cartii Bucovineni impotriva comunismului. Cazul avocatului Pantelimon Chirila

  Dupa caderea comunismului in Romania, istoricii si biografii au avut posibilitatea sa cerceteze si sa scrie fara chingi ideologice, pentru a relua o formula dintr-o lucrare a noastra, despre evenimente si personaje care fusesera ocultate, falsificate sau pur si simplu interzise de regimul totalitar. Un astfel de subiect ne propune in paginile pe care le prefatam si harnicul istoric Marian Olaru, de la Institutul „Bucovina” de la Radauti, din cadrul Academiei Romane.
   
  Apeland la documente de arhiva, inclusiv dintre cele emanate de la fosta Securitate, la resursele oferite cu generozitate de istoria orala, la presa vremii si la studii deja consacrate, autorul ne propune o biografie a lui Pantelimon Chirila. Este vorba despre un politician cu stagii in Partidul National Taranesc de la infiintarea acestuia, in anul 1926, si pana la dizolvarea lui in urma episodului Tamadau din 14 iulie 1947, putin cunoscut datorita faptului ca, pana in 1990, practic nu s-a putut vorbi sau scrie despre el.
   
  Eroul volumului, Pantelimon Chirila, este tipul de bucovinean harnic si muncitor care si-a construit o cariera prin fortele proprii dupa Marea Unire. Nascut la 5 decembrie 1899, in numeroasa familie a invatatorului Visarion Chirila, care a avut 15 copii, in satul Tereblecea, va merge la Cernauti pentru studiile secundare, intrerupte insa de declansarea Primului Razboi Mondial. In aceste conditii, el va obtine diploma de bacalaureat abia in 1923, continuandu-si studiile la Facultatea de Drept a Universitatii din Cernauti, pe care a absolvit-o in 1926.
   
  O pagina din istoria tragica a Romaniei contemporane, un omagiu adus unui luptator pentru democratie si o reusita pentru care autorul merita elogiul nostru. – Gheorghe Onisoru

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Bucovineni impotriva comunismului. Cazul avocatului Pantelimon Chirila este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.