Brancusi si Duchamp sau povestea unei prietenii PDF

Coperta Carte Brancusi si Duchamp sau povestea unei prietenii

Iti doresti sa citesti cartea Brancusi si Duchamp sau povestea unei prietenii publicata de editura Vremea? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Brancusi si Duchamp sau povestea unei prietenii de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Brancusi si Duchamp sau povestea unei prietenii

Discretia lui Brancusi, care nu se afisa la seratele mondene, preferand sa-si primeasca prietenii in atelier, precum si aceea a lui Duchamp, care nu evoca niciodata in public legaturile sale cu el, a facut ca prietenia care-i lega sa fie uitata. Se stia ca Duchamp ii deschisese sculptorului roman usile pietei de arta americane si ca el avea aici un interes financiar, dar nu se banuia adanca intelegere care putea sa existe intre cei doi artisti, ale caror demersuri erau atat de diferite. Corespondenta este pastrata integral la Biblioteca Kandinsky de la Centrului Pompidou din Paris. Toate scrisorile (cablograme, telegrame, carti postale etc.) expediate de Marcel Duchamp, ca si ciornele pe care Constantin Brancusi avea obiceiul sa le scrie, au fost pastrate de sculptor in atelierul lui. Cat despre Marcel Duchamp, acesta nu si-a pastrat corespondenta….

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.