Blesteme, anateme si afurisenii si consecintele lor nebanuite PDF

Coperta Carte Blesteme, anateme si afurisenii si consecintele lor nebanuite

Iti doresti sa citesti cartea Blesteme, anateme si afurisenii si consecintele lor nebanuite publicata de editura Integral? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Blesteme, anateme si afurisenii si consecintele lor nebanuite de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Blesteme, anateme si afurisenii si consecintele lor nebanuite

Oameni simpli sau oameni insemnati, mireni, dar si inalti prelati, pacatosi dar si suflete neprihanite – cu totii pot cadea prada blestemelor, afuriseniilor, anatemelor sau – cu un termen liturgicarhaic – „”procletiilor””.Dincolo de consideratiile rational-stiintifice care le claseaza ca pe niste superstitii, multimea cazurilor petrecute in decursul istoriei, dar si in contemporaneitate arata ca, in fapt, blestemele exista si, chiar, adesea functioneaza, aducand cu ele consecinte tragice…Puterea si simbolistica blestemului: de la otravurile radioactive ale faraonilor si misterul Omului Gheturilor la diamantul albastru, scaunul condamnatului la moarte, legarea cununiilor si Poltergeist Afurisenia si anatema: cand se manie Biserica pe oameni. Mama Monicai Gabor a murit fiindca a incalcat legamantul Sfantului Calinic de la Manastirea Frasinei. Alte pilde ale excomunicarii Sfantul Ioan Iacob Romanul de la Hozeva despre puterea blestemelor ca „”rugaciuni pe dos”” si felul in care acestea pot fi infrante31 de blesteme pe capul lui Nicolae Ceausescu Harta locurilor blestemate din Romania…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.