Batalionul Azov. Eroism si extremism in Ucraina PDF

  Coperta Carte Batalionul Azov. Eroism si extremism in Ucraina

  Iti doresti sa citesti cartea Batalionul Azov. Eroism si extremism in Ucraina scrisa de Vladimir Zincenco si publicata de editura Neverland? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Batalionul Azov. Eroism si extremism in Ucraina chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Batalionul Azov. Eroism si extremism in Ucraina

  Folosit de Vladimir Putin ca unul dintre pretextele pentru invadarea Ucrainei, existenta si evolutia Batalionului / Regimentului Azov a fost dintotdeauna extrem de controversata. Pornind de la mostenirea ideologica a lui Stepan Bandera si istoria legaturilor cu nazismul ale Ucrainei anti-sovietice in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, un grup de ultrasi ai unei echipe de fotbal a constituit, in 1982, un prim nucleu al acestui grup de presiune, transformat in unitate paramilitara de voluntari ucraineni (si luptatori straini) in anul 2014, o data cu invazia ruseasca a Crimeei si debutul confruntarilor cu separatistii din Donbas. Dincolo de implicarea controversatului oligarh Ihor Kolomoiski, o simbolistica destul de controversata, facand apel la Wolfsangel si Soarele Negru poate trimite la simpatiile neo-naziste ale unora dintre membrii Azov, dintre care o parte, grupati in jurul lui Andrii Biletki, primul comandant al batalionului, a optat pentru transformarea unei falange a miscarii intr-un partid politic (…dar unul care a obtinut doar 2% la ultimele alegeri din Ucraina!). De la Mariupol 2014 la Mariupol 2022 si Epopeea Azovstal, Batalionul Azov – devenit regiment integrat Garzii Nationale a Ucrainei si condus de Denis Prokopenko (alt fost ultras al unei echipe de fotbal!) – a ramas un reper semnificativ al confruntarilor din Ucraina, fie ele militare, politice sau culturale……

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Batalionul Azov. Eroism si extremism in Ucraina este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.